onsdag 5 oktober 2011

Höst i Kivik

Bland det första man ser när man kommer till äppelarrangemanget är hela pall-häckar fulla med juläpplen.


Det första veckoslutet i oktober brukar vi köra till Kivik för att titta på äppeltavlan. Samtidigt köper vi frukt så det räcker den närmaste tiden. Här kan du se äppeltavlan av 2011. Motivet är, som vi hoppas syns på bilden, fruktträd i ett landskapsmotiv. Allt tillverkat av äpplen.Det var ovanligt mycket folk där.  Denna helgen brukar de flesta redan ha varit här, men inte i år. Det var mängder med människor. Det föreföll dessutom som om kommunen ordnat extra aktiviteter. Där fanns bl.a. veteranfordon uppställda och en lokal föredragshållare höll tal från en låda. Hon hade ingen mick, så henne kunde vi inte höra något av.Inte nog med att det var mycket människor, det blev dimma också. Visserligen hade vi delvis dimma på vägen till Kivik, men nu kom det ändå mera rullande.

Äpplen i massor är ju trevliga fotoobjekt.
Det är en fördel ur fotosynpunkt om man kan hitta en bra bildvinkel. Denna vy är ganska intressant. Det ser ut som om det är en väldig massa äpplen och det är det också - 35.000 st. Varje äpple är fastsatt med en spik.Inte nog med att de kan tillverka äpplen i Kivik. De kan göra tavlor också.
                                                                                      

         
     

Det fanns också en tavla med päron som var snygg. Den var tyvärr inte till salu. Annars skulle vi ha lagt ett bud. Den ägdes privat av Herr Äppelfabrikören Direktör K.Ivik.


Kivik är absolut värt ett besök och inte bara i äppeltider. Det är en mysig plats alla tider på året. Man kan köpa fisk i alla former. Det finns två bra fiskaffärer. Man kan fika  eller äta på något som ser ut som en uteservering men som trots det har fullständiga rättigheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar