söndag 2 november 2014

Allhelgona-tider
Slottet heter, som du ser Häckeberga. Namnet stämmer med omgivningarna. Det är mycket häckar runt slottet och där är väldigt grönt överhuvudtaget. Fint besöksmål, där man kan boka in sig för ett veckoslut och njuta av livet.

--------------------------------------

I min ungdom hörde jag ibland ett uttryck: "Karlakarl". Man kan nästan gissa innebörden i uttrycket. Det refererar till en man som enbart har positiva egenskaper. En "Karlakarl" är pålitlig, stabil, stark, trygg och mjuk. Det kan säkert rymmas flera fina uttryck i begreppet.

Finns det sådana män? Ja, det gör det nog, men de är troligen inte så många. Behövs det sådana personer i det moderna samhället? Det tror jag absolut.

Vilka är det som slår sina hustrur, som ingår i kriminella nätverk, som sitter i fängelse, som startar krig, som ägnar sig åt allehanda förföljelser......... Det är män!

Jag lanserar därför ett nytt begrepp för KÖNSKVOTERING. Jag avser att ändra min tidigare hållning till kvotering. För att det skall bli fokus på förhållandet förfäktar jag att det bör vara kvinnlig representation övervägande i de flesta fall; alltså 75% kvinnor och 25% män. Vet du någon kvinna som är ledare för ett kriminellt nätverk och som skjuter vilt i staden för att få grepp om den lokal narkotikaförsäljningen? Nej - jag trodde väl det!

---------------------------------------

För lite sedan hörde jag en klargörande syn på det dagliga.

Tillvaron är en process. Mitt liv är ett projekt.

Alla sammanlagda projekt bildar hela processen.

----------------------------------------

Stefan Rössner påvisade för lite sedan att, för att få en rättvisande språk i sin dödsruna, bör man själv skriva sin egen nekrolog. Inte så dumt.

------------------------------------------

Det pågår för närvarande en mycket intressant aktivitet i Malmö-Lund.  Innocarnival.  Det är Europas största mässa för innovationer för, av och med ungdomar. Vill du se programmet så klicka här.

Jag gick runt i Lund i fredags och där fanns många inslag att titta på och att fotografera.


Damen med kaffemuggen har inget att göra med arrangemanget och jag vet inte om lådan är annat än ett blickfång. Det finns många flera sådana blickfång.


Nu har det blivit så många bilder kring detta så nu går jag och dricker kaffe i trevlig miljö.


Alla dessa bilder är tagna dagen före Alla helgons dag. Då är det aktuellt att på torget sälja pumpor av alla de slag. Tittas här:Jag återkommer med flera bilder från Lund vid ett senare tillfälle.

1 kommentar: