söndag 19 oktober 2014

Några bilder baraSTARTBILDEN är Bosjökloster i vintersol. Namnet syns lite dåligt i bildens text.

--------------------------------------------------

Den här gången blir det lite bilder från olika tillfällen.

Den första är ett arrangemang för en trädgårdsfest. Det ser trevligt ut med den bordsduken. Vilket ovanligt kalas det skulle ha blivit. Jag skulle ha velat vara med.Nästa bild visar en lite svårfångad filur. Men både du och jag vet ju att bara man strör lite salt på stjärten på den så sitter den absolut stilla tills man fått sin bild. Busenkelt!Nästa person att bli fotograferad får man locka med nötter för att den skall vara samarbetsvillig. Hasselnötter, helst knäckta, är ett osvikligt medel att få den att placera sig på en lämpligt risig gren för att det skall bli bra. Har du någonsin sett en svart ekorre tidigare?På hösten när sommarhusen är obebodda och jag lite närgånget kan titta in i fönster där det inte bor någon just då, kan man få se saker som är underbart vackra. Bilden är tagen genom ett fönster och tillbringaren står i ett fönster på motsatta sidan av huset. Titta här:---------------------------------------------------------

För att du som fågelälskare inte skall tycka att mina bilder är för enkelspåriga, får nu här bild på ett par Skäggdoppingar som faktiskt ligger i fejd med en Sothöna utanför bild. Jag visar inte någon fejd för det tycker jag det finns för mycket av i andra medier. Doppingarna har inte kammat sig sedan i morse.Nästa bild föreställer Mandarinänder. Det är ett par som jag har i badkaret för att jag skall få möjlighet att fotografera dem på nära håll. De är väl fina..... Det är mina badankor.Nästa besökare är en vanlig Gräsand. Vanlig och vanlig.... Den är precis som ditt och mitt samvete - kritvitt! Hur andra har det med samvetet bryr vi oss väl inte om, i vart fall inte just nu.
För lite sedan körde jag förbi en gård som hade en ladugårdsbyggnad som till största delen var byggd av gamla kvarnstenar. Fantastiskt! först bygger man en kvarn, sedan bryter man loss kvarnstenar och maler med dem i 90 år. Sedan bygger man en ladugårdsbyggnad av de väl använda kvarnstenarna. Så måste man ju köpa kor att ha i ladugården. Tala om att göra det enkelt för sig.Nu kommer dagens sista bild där jag tycker motivet är välkomponerat. Det är inte många av oss som skulle ha kommit på tanken att göra ett arrangemang som detta. Var finns den personen som åstadkommit denna skapelse? Gissa får jag höra?2 kommentarer:

  1. Det var häftigt med blommorna Den gillar jag M.V.H. Skogsmulle

    SvaraRadera
  2. Bra gjort! Trevlig text med humor - det gillar jag. Bilderna har jag ju sett förut
    men med text blir de som nya!

    Kram Majsan

    SvaraRadera