lördag 29 november 2014

Dagen före första advent.På den breddgrad där jag bor har vintern ännu inte infunnit sig. Det är då inte lätt att hitta motiv som anknyter till frost och vinter. Eftersom jag ändå vill visa att jag är i gång, kommer här bilder som inte har något sammanhang med varandra.


Du vet att du inte behöver svara på mina utskick! Jag gör denna blogg för mitt eget nöjes skull. Vill du inte ha bilder i fortsättningen så säg bara till via e-post så tar jag bort ditt namn från distributionen.

-----------------------------------------------------------------

Du kan emellanåt se högar med färsk jord på gräsmattorna. Kanske har du aldrig sett vem det är som gör dessa högar underifrån? Det är en åkersork. Den lever under våra föttter och ser till att trädgårdsägare ständigt får snygga till gräsmattan. Men åkersorkar är trevliga djur - titta bara:


När jag lyckats övertala den här arbetaren att ställa upp för fotografering, ville den nödvändigtvis ta plats på asfalt. Eftersom jag som alltid är väldigt följsam, accepterade jag hens önskan.

Nästa person är en klättrare som jag hittade i Stävieskogen. Eftersom du vet var Stävieskogen ligger, behöver jag ju inte gå närmare in på en beskrivning. Motljus, som syns på svansen och öronen.I somras var jag i Dalsland under en period. Där finns väldigt mycket natur, både stort och smått och framför allt många olika djur. Nu visar jag upp en Myskbagge. Du visste naturligtvis att det är en sådan bagge så jag hade inte behövt påpeka det.


Jag behöver inte åka till Dalsland för att träffa på djur. Den har lilla taniga haren till exempel försöker hålla livhanken uppe genom att leva i de gräsbevuxna delarna av Skåne.Du vet väl att hundar med en blå prick på tungan är väldigt sällsynta. Jag gjorde en efterlysning på både Facebok och Instagram och till min glädje fick jag till slut svar från en person som var ägare till just en sådan tunga med blå prick.

Mårten gås har ju alldeles nyss passerat i kalendern. För att du inte skall glömma bort att tänka på dessa sympatiska och välsmakande djur, får du här en bild på dem jag har på min kolonilott. De skall anrättas till nästa Mårten, men det vet de inte om än.

Det heter ju;   min kolonilott...precis som det heter att jag bor Limhamn eller Tjörn.Vissa Kråkor är väldigt framfusiga. Jag ser ofta bevis på deras kaxighet. Här står en stackars Gråtrut och skall försöka äta sin fisklunch och vad händer? Precis som vanligt dyker det upp en antagonist och vill ta över lunchmaten. Jag har massor av bildbevis på hur oförsynta Kråkor är.
Tacka vet jag kossor! De är lugna och försynta och ställer inte till något bråk. Titta här bara så lugnt och fint de strosar runt här på bilden.


Så här på hösten tycker jag det är bekymmer med att hålla all motivation på topp. Du känner väl till det gamla uttrycket: "Gräv där du står"! Sagt och gjort. Jag körde ner till min kolonilott (som jag skrev om tidigare) och tog upp lite morötter. Jag hoppas morötterna skall räcka för att hålla motivationen uppe i vinter.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar