lördag 15 november 2014

FotosofpostenJag har hört många olika uttryck och talesätt som använts eller används under skiftande förhållanden för att beskriva eller markera något som varit aktuellt för stunden. Många uttryck har med tiden blivit inaktuella eller otidsenliga. Ett exempel: "Den tar vi, sa polisen". Jag tror inte någon enda polis i landet använder det uttrycket  och ingen annan heller för den delen. Ett ord som definitivt inte används numera men som var vanligt på 50-talet är "Mjölkbar" om en matservering. Unga människor idag har ingen aning om vad det ordet stod för eller vad som skulle kunna menas med det ordet.

Här följer några uttryck där jag kombinerat uttrycket med en bild.


Bra på att jobba - dålig på att levaDen här personen, vem det nu kan vara, ger intryck av att han är bra på att jobba med den utstrålningen han visar. (Men har han kanske lånat bilen och bara klätt upp sig lite just för en bild?)

Kanske är detta ett alternativ:

Bra på att leva - dålig på att jobba?---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hur blir vi människor den typ av människa som vi faktiskt blir?  Vardagsfilosofer som gör det enkelt för sig, uttrycker det ungefär så här:

Jag blir den typ av människa som jag vill bli och vill vara.Det vore väl underbart att kunna spela melankoliska låtar på ett durspel för att få medmänniskor i närheten att komma i stämning. Stämning är magiskt!

Eftersom musicerande människor ofta är snälla och välvilliga, har de naturligtvis en god relation till sin mor som också älskar det melankoliska och gärna framträder på bild.


Ingen av musikanterna tittar på tangenterna men spelar ändå i samma stycke.

Personen på nästa bild ville nog inte hamna på den här soffan och med den här framtoningen. Kanske kan du och jag säga till honom: "Bättre lycka nästa gång" så använder vi ett gammaldags uttryck.-------------------------------------------------------------------

Vi önskar oss många saker av livet under livets gång. Framgång och pengar och lycka. Hur många lyckas i sina önskningar? De två nästkommande bilderna visar vanliga människor.

Damen på den här bilden har klätt upp sig för att var fin i ett sammanhang som var publikt. Hon kan inte dölja de kvinnliga egenskaper som lyser igenom, jag tycker bilden är vacker.

Att få vara vanlig är en tröst och en trygghet
Nästa bild är den sista och den bilden är det ingen poesi i, men mannen på bilden är "vanlig". Han utsätts troligen inte för krav på ständigt ökade prestationer och konkurrens i sitt jobb. Men det är viktigt att det är snyggt i den underjordiska passagen.1 kommentar:

  1. Hej!

    Bra bilder och kommentarer denna gången. Bilden på killen somlatar sig är jättebra fångad!

    Kram Majsan

    SvaraRadera