måndag 9 juni 2014

Nya motiv

Det har kommit in lite färska motiv under helgerna.

Den första är en Gråhakedopping. Den är upprörd för den får ingen fred i sitt revir. Den får jaga en massa bråkstakar (Sothönor) så den blir alldeles svettig i nacken. Titta får du se. Den ligger lågt. Man ser inte ens vattenlinjen som är målad längs sidorna..


Det finns andra som jagar också. Den här Fisktärnan vill ha tag på småfisk till sin unge som ligger i boet strax bakom hörnet. Ni ser inte boet, men jag tror jag vet var det ligger.


Det finns flera som jagar. Här är det en Råka som inte gillar en vacker Glada. Jag tycker det verkar som om Råkor jagar Glador allmänt. Jag tror inte en Glada angriper en Råka - möjligtvis Råkornas ungar.


Härom dagen var det städning på gång i vårt residens och då blev jag utkörd i spöregnet. Som tur var han jag få med mig en kamera och den använde jag till att plocka en blomma med.


Tag betäckning.......jag återkommer!

2 kommentarer: