måndag 23 juni 2014

Känslosvall

Hustrun och jag tar oss emellanåt en vandringstur i något trevligt naturreservat. Det finns det flera av i Skåne. För lite sedan kom vi tidigt en morgon, ungefär halv nio, till parkeringsplatsen vid ett reservat. Där fanns bara en bil före oss och den såg ut så här:


Vi tyckte naturligtvis det såg underligt ut. Efter en kort stund kom bilens ägare, en dansk turist som hade sovit i ett vindskydd en bit bort. Han hade väckts av att larmet gick på hans egen bil. Skadegörelsen hade alltså inträffat kort före det vi kom dit. Frustrationen och ILSKAN framgick tydligt! Han fick stora bekymmer med att kontakta polis. Vi hade inte något nummer till den polisinstans där man skall anmäla ett brott.(Skriv in det i mobilen!) Förlusten var på ett sätt begränsad - ett par solglasögon var borta. En lördag morgon i ett naturreservat.

På en runda för att hitta motiv att fotografera, gick jag in på den gamla kyrkans område här i K. Kyrkan är bygg på 1100-talet och har använts som sädesmagasin och av brandkåren till att i tornet torka använda brandslangar. Numera är den restaurerad men dessvärre ofta stängd för en besökare som jag. På gräsmattan låg blommor sedan den senaste begravningen. Den SORG som finns förknippad med sammanhanget, kan kanske illustreras av bilden på blommorna.


Härom kvällen när hustrun och jag intog kvällskaffet på balkongen som vetter mot ån alldeles utanför, fick vi se en krigsdans av en mansperson. Det utbrott av GLÄDJE som den här personen visade, ser man inte ofta. Han höll på att hoppa ur kläderna. Tyvärr kan jag inte fotografera från balkongen, men jag gick ut med kameran för att ta en bild. När han fick se mig med kameran stramade han upp sig och försökte dölja alla tecken till glädje. Han var ju man! Jag har sett personer som lyckats fånga fisk vid några tillfälle och de blir så jätteglada att det inte kan jämföras med annat än högsta vinsten.


SKÖNHET kan ta sig många uttryck. Den här flocken med svanar fick jag bild på på midsommardagens morgon. Det finns poänger med att gå upp ur sängen tidigt.


Rollfiguren på nästa bild är en OPTIMIST med framtidstro. Han är här på semester. Eller är det så att han bor här och att han skall resa på semester i september. I vilket fall skall han flyga till Afrika. Han flyger för egen maskin och behöver inte boka i god tid för att få ett billigt pris. Han är 16 cm lång och väger nästan lika mycket som ett brev - 20 gram. Han sitter här på stenen vid Öresund och sjunger glada toner för dem som hör det. Det är nog bara jag som får bli delaktig av hans framtidstro.


20 gram flyger till Afrika. Han kommer tillbaka nästa år och är lika optimistisk då, Gulärlan.

4 kommentarer:

 1. Bilderna e kanon som vanligt. Stackars den danske killen. Inbrott i skogen är ju inte det vanligaste. I stan däremot... Utlandsregistrerade bilar ligger alltid sämre till. Hoppas jag klarar mig på min road trip sydöst ut i sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst att du skall österut i sommar. det blir intressant att få följa den trippen. Lycka till!!

   Radera
 2. Hej!Idag fungerade alla bilderna så det måste varit något tjall igår/kram Majsan

  SvaraRadera
 3. Trevliga funderingar i ord och bild. Delar upprördheten med dansken och glädjen med fiskarens fina fångst. /Kåre S

  SvaraRadera