måndag 6 augusti 2012

Stäng dörren bakom dig!

I dag den 6 augusti är det 15 år sedan vi startade Florabageriet. Det har vi aldrig ångrat. Men det har hänt mycket sedan dess. Bland annat har jag blivit flitigare med kameran. Några bilder som utgör prov på detta, kommer här.


Jag tilltalar de här personligheterna med Mindre Guldvinge och då sitter de stilla så jag kan fotografera dem.

Jag lyssnar emellanåt till Elsie Johansson. Hon är författare och förståndig. För lite sedan hörde jag henne tala om att livet förändras:

Stäng dörren bakom dig för det som hänt dig tidigare.
Öppna dörren framåt - och
Se dig inte om bakåt.
Framtiden famnar man bäst utan ryggsäck!

Som del i den känsla som nu infinner sig hos mig, tar jag fram en Luktgräsfjäril.


Vi har numera stängt dörren till bageriet. Vi saknar inte bageriet men väl den upplevelse det innebar att baka. Vi bär ingen ryggsäck med oss därifrån.  Den nya dörr vi öppnade, slogs upp på vid gavel och vi har ännu inte sett allt som finns innanför dörren. Bland annat har jag fångat en tistelblomma. Man kan se att det finns individer som lever sina liv på blomman.

Ni får också se på livet i tistelblomman


Att få vara vanlig innebär en tröst och en trygghet.

Det skriver Marcus Birro på ett ställe.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Bilderna gör sig väldigt bra på din blogg. De filosofiska inläggen skäms heller inte för sig.

    Kram Majsan

    SvaraRadera