onsdag 29 augusti 2012

DIMMAI morse var det tjock dimma när jag tittade ut. Sakta ljusnade det lite så att jag kunde ge mig ut. Träden verkar spöklika. Tittar man på dem så känns en mystisk stämning smyga sig på.


Den här bilden ovanför är inte bra. Jag försöker bara få er med in i den dimmiga stämningen.

Det finns ändå människor som är på väg någonstans - skolan kanske?


Vart jag tittar ser jag spännande uppslag till motiv. Men ljuset i det dimmiga är inte så enkelt att få att samspela. Det ligger spindelväv i alla möjliga former på grenar och grässtrån. Lite dimmig talltopp får du här:


Det måste vara en expert på att väva spindelnät som varit framme. Hur är den hjärna konstruerad som kan få fram ett sådant mönster av trådar? Hur lång tid tar det? Är det kanske fler än en spindel som jobbat? Vilken är nyttan med en dylik konstruktion? Hur dax gjordes den? Hur länge finns den kvar? Tyvärr finns det ingen som kan svara på mina frågor. Kan man googla på frågorna? Jag känner en person som säger att alla svar finns hos Google.


Mellan två grässtrån hittar jag en expert. Hur ofta gör man det? Hon är dessutom så reserverad att hon inte svarar på tilltal. Därför är det en hon! Jag har aldrig haft framgång hos honor. Jag måste fundera på vad det kan bero på.

På den här bilden tycker jag att jag får se en betydligt större yrkesskicklighet än jag kunde se på tallen på förra bilden. Hon sitter i centrum på sin skapelse och beundrar sitt verk samtidigt som hon vill snärja någonting.

Ytterligare en cyklist far förbi. Figuren gör bilden bra i dimman. Jag kan riktigt föreställa mig hur inställd hon är på att möta alla livets framgångar. När tjejer cyklar förbi känns det en doft av vällukt när de sveper fram. Är de flera pratar de ofta glatt med varandra. Killar luktar sällan godis.


Tack, Moder Natur, för en fin morgon!

2 kommentarer:

  1. Härliga bilder. Speciellt den med det torra gräset i bakgrunden och spindeln mitt i sitt nät. Jag har flera sycken i vardagsrummet som jag följer varje dag... :-)
    Tex. http://illvet.se/fraga-oss/hur-paborjar-en-spindel-sitt-nat :-)

    SvaraRadera
  2. Jättefina bilder - den med damen som cyklar in i dimman kan du tävla med!

    Kram Majsan

    SvaraRadera