onsdag 22 augusti 2012

Halland är fint!

Den uppmärksamme läsaren ser att min blogg har bytt namn till Fotosofen. Namnet känns bra för mig och har uppstått i den synnerligen kreativa atmosfär som råder på och omkring köksbordet hos oss. Hoppas ni accepterar förändringen som skett ovanför era huvuden.

Vi har varit i Halland några dagar. Solen sken och allt var utmärkt. Årets första bad i saltvatten blev äntligen av. Jätteskönt. Det finns en hel del fotomotiv när man kommer till en ny plats. Här kommer ett:


Tidig morgon och lugnt hav. Klockan är ca 07. Men jag blir inte ensam länge. Det kommer en person som vittjat sina garn och nu skall rensa fångsten.


Han sätter sina blodiga fingrar i kroppen på en havsöring. Renset hamna i vattnet framför honom. Nästan genast kommer det fram krabbor och drar med sig fiskrenset till sitt eget frukostbord. Kul att se men omöjligt att fotografera, i vart fall för mig. Fiskaren heter Ulf och jag har många olika bilder på de metoder han använde för att rensa öring och makrill.

Första dagens kväll får ni ta del av här:


Alldeles för mörk tycker någon. Men det är inte det mörka du skall koncentrera dig på. Det är himlen!! Möjligen kan du betänka att utan det mörka så blev det ingen kontrast till himlen.

Nästa dag skulle vi göra en utfärd med bil. Längs vägen kommer skogens hövding och inte bara en utan två stycken. Tyvärr fick jag ingen bra bild med båda hövdingarna på tillsammans. Det syns att det är en kraftig tjur med ganska välvuxen hornkrona. Den andra tjuren var lika stor som denna och med liknande hornkrona.


Efter ca 10 minuters älgskådande körde vi vidare mot glassfabriken. Glassfabriker är väldigt populära utflyktsmål för turister. Jag har lagt in alla glassfabriker i Skandinavien på vår GPS, så att vi inte skall missa något. Följer ni den idén så glöm inte att mata in öppettider också.

Här är ett smakprov för båda ögonen:Nästa morgon var jag tidigt uppe. Jag hade sett ett område med vindpinade tallar, delvis torkade och med ganska många år på nacken. Klockan var som vanligt ungefär sju när jag kom fram.


Ett konstverk i form av en tall. Hur gammal kan den vara? Den växer i ett hedlandskap och har formats av vinden under många karga år.

Det finns ju andra varelser som är vakna tidigt, förutom Fotosofen och diverse tallar. Här kommer ett snyggt exemplar:


Det är en citronfjäril och alla kan ju se att det är en hane. Det är ju hur tydligt som helst. Chefen som förestår mitt fjärilsdepartement, tycker att citronfjärilar med genombelysta vingar är det tjusigaste som finns. Man får vara lite bestämd när man säger till fjärilen hur den skall sätta sig på blomman för att bilden skall bli bra.


Men detta är ju samma eka som var i inledningen! Alldeles riktigt. Jag gillar platsen och båten tillsammans med den stora stenen. Den här bilden är tagen ganska sent på dagen och det blir en fin stämning i bilden.

Inte nog med det. Medan jag stod där hände något underligt - solen försvann!


3 kommentarer:

  1. Jättesnygga bilder och kommentarer därtill..Kram Majsan

    SvaraRadera
  2. Jag gillar tallbilden mest. Känns som man vill sitta på en picknickfilt med en termos kaffe under trädet. /Linda

    SvaraRadera