lördag 8 september 2012

Med laserpekare.

Fredrik, som ingen av oss känner, skriver dikter. Det är jättefina hyllningsdikter till livet och handlar om allt vad livet innehåller. Fredrik kan inte läsa upp sina dikter själv. Han är handikappad. Han skriver sina dikter bokstav för bokstav. Han skriver med laserpekare.

Jag däremot, är lyckligt lottad att kunna gå ut med kameran och hämta några bilder vars innehåll tilltalar mig. Sedan är jag påträngande mot er läsare genom att skicka ut mina alster.

Den första bilden skulle kunna vara en bild som ingick i ett korsord. Vad håller dom på med egentligen?


På väg ut i det okända? De har en väldigt ombonad och trygg arbetsplats eller gör dom det för sitt nöjes skull?

Efter att ha gjort mig av med ett "fågelobjektiv" för en tid sedan, kände jag att jag återigen verkligen ville ha en "laserpekare" igen. Ordningen är nu återställd i fotoväskan. Som bevis på detta kan ni få se dessa Glador. De dök upp efter en jordbruksmaskin vilken lockade till sig massor av fåglar. Jag har inte tyckt att jag hade någon riktigt bra bild på Glada - och så fick jag denna med två individer. Kanske kommer det flera i ett senare inlägg.


Det dröjer nog ett tag till nästa lyckade tillfälle att plåta Glada. De är ganska svåra att närma sig.

Nästa fågel är mera vanlig. Kommer man tillräckligt nära är teckningarna vackra. Den här såg sig om över axeln och var lite rufsig i håret, men den fick komma med ändå.


Nästa bild föreställer en figur som damerna säger är "gullig". Alla vet ju hur damer är! Men om inte jag också tyckt att den ser trevlig ut så hade den inte kommit med här. Det ni ser längst bak på högra sidan av kroppen, är inte ett missbildat ben. Det är skyddet som den har över avgasröret. Ni vet nog inte vad den här mannen kan ställa till med. Den lägger upp jordhögar på gräsmattorna och tomtägarna gillar inte att se högarna utan försöker ta livet av släktingar till honom som jag fotograferat. Det är en Åkersork.


Samtliga bilder i detta inlägg är fotade med samma "fågelobjektiv" som jag skrev om tidigare, men på olika avstånd.

Nu utlyser jag en tävling för att få lite mera respons från läsarkretsen. Hur många hårstrån kan ni räkna till på Åkersorken? De första fem rätta svaren får en trisslott med posten.

2 kommentarer:

  1. Hmm, åkersork..?
    Jag ser två grabbar som ska reparera en väderkvarn, två fåglar och en igelkott. Men jag ger mig inte och skall förstora bilderna. Någonstans gömmer det sig en åkersork.

    SvaraRadera
  2. Du kan lika gärna skicka trisslotten på en gång - jag vet exakt hur många hår sorken har: 2 105 798 st, så det så!
    Majsan

    SvaraRadera