tisdag 29 november 2011

Storm över Skåne

Nedan ett upprört hav som från NV piskar på mot hamnpiren.


När jag hör på väderleksrapporten att det skall bli hårda vindar, då väcks mitt intresse för att hitta nya motiv att fotografera. Så blev det också nu vid stormen över 1:a advent. Jag sökte mig till en plats som sällan gjort mig besviken vad gäller motiv och mina förväntningar infriades denna gången också.

På andra sidan piren och småbåtshamnen hade ungefär tvåhundra svanar lagt sig i lä. Bland dessa vita fåglar får jag se en Svart Svan


Svart Svan kan man se då och då. Den är egentligen inte en naturlig art här hos oss men en och annan rymmer från djurparker eller liknande. Jag har sett Svart Svan en gång tidigare, men på långt håll. Den här bilden blev inte någon fullträff beroende på att jag omedvetet flyttat en av kamerans inställningar. Det är helt klart en dålig bild, men den är på en Svart Svan.

Nästa bild är ett utbrott av stormen mot vågbrytaren.


Det kan bli lite många bilder på motiv som liknar varandra varför jag gick runt i samhället. Där finns en bronsåldersgrav som består av en lagom stor kulle. På frånsidan av kullen står ett avlövat träd som lämnar sitt bidrag till bilden. Lagom lämpligt dök en blek sol fram och fick hjälpa fram en motljusbild av kullen.
Åter nere vid båtarnas uppläggningsplats fick jag se en snygg akter på en segelbåt som jag kastar lystna blickar på sommartid. Täcket hade blåst av och ligger framför båten. Båttäcken är inte snygga så jag tog bilden från aktern.

Hoppas det blir flera stormar snart!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar