fredag 25 november 2011

Fotofestival

Förra fredagen var det Fotofestival i Eslöv. Eslövs fotoklubb stod som arrangör. Vi hade mycket jobb med att arrangera bildvisningar och stativ för att hänga upp alla bilder som deltog i olika tävlingar. Klubben har under flera år haft tävling mellan klubbar i Eslöv, Vellinge, Ystad och Hörby. Där finns även "Planket" där vem som helst kan hänga upp bilder.

Jag lyckades få fjärdepris i en av tävlingarna med den här bilden:


Det är en mindre damm som jag fotograferade tidigt på våren nära Vanås. Det är inget dramatiskt med den bilden. Jag strövade i området och helt plötsligt var motivet där. Färgerna på algerna i vattnet är i harmoni med färgen på lövverket.

Nästa bild som placerade sig lite mera blygsamt är denna mink som just fångat en sutare. Bilden är tagen vid Bösmöllan i somras. Jag stod bredvid ett stenkummel vid ån och heltplötsligt bara fanns minken där. Jag tror den blev lika förvånad som jag. Den stirrade på mig ett tag och eftersom jag hade kameran färdig var det bara att trycka av. Jag fick ett tiotal bilder på minken innan den försvann till sin fiskmiddag. Man skall ha tur.


Sista bilden som placerade sig är denna Fiskmås som ligger i sitt slarviga rede och ruvar. Bilden är tagen vid Hovs Hallar på försommaren i år. Jag var där med ungefär en veckas mellanrum. Andra gången jag var där låg Måsen fortfarande kvar i boet. Det är en stor fördel med djur som är stilla när man skall fotografera dem, men det är ju inte alla djur som har fattat det.På en fotofestival ser besökaren en massa bilder och får höra intressanta berättelser från superduktiga fotografer som ofta besökt intressanta platser. En av de fotografer som hade bildvisning i Eslöv, har bott i ett helt år på vardera platsen Spetsbergen, östra Grönland och i Alaska. Svante Lysén heter han. Jag rekommenderar närmare kontakt. På min fråga vilken plats han skulle bege sig till närmast, blev svaret; Teneriffa. Han sade att de kanariska öarna är klart underskattade vad gäller vandring.

1 kommentar:

  1. Grattis till 4:epris! En bild man blir glad av att se nu när det är så grått ute! /Linda

    SvaraRadera