söndag 18 december 2016

Viktiga ord.


2016 12 18

Nu är det inte så mycket kvar av detta året. Den tid som är nu, anses vara en viktig period av året. Mycket skall bestyras innan det är försent. För sent för vad då? Tjaaa - att inte ha för många bilder som "blivit över".

Eftersom Fotosofen ibland är lite filosofisk så vidarebefordrar jag några ord som är viktiga, men som inte alltid tillämpas människor emellan. Det som sker mellan personer, har en väldig förmåga att bli fel, trots att de inblandade egentligen har haft för avsikt att det skulle bli bra, ja till och med mycket bra! Äktenskap och relationer där man lever tillsammans eller arbetar tillsammans löper stor risk att sluta med en krasch.

Vi människor borde, med den långa erfarenhet vi fått, ha lärt oss bra sätt att hantera vår tillvaro. Så är det långtifrån alltid. Det som ligger nära är att tillämpa det som stärker relationerna och som också är ömsesidiga. Vi kan försöka tänka på hur vi faktiskt bemöter våra partners. Där ser jag att det finns tre ord som vi kan använda med gott resultat. Samtliga börjar med UPP.

Att ge UPPmärksamhet
Att visa UPPskattning
Att UPPvakta

Kan vi använda de uttrycken oftare kommer de att bidra till goda relationer.

-------------------------

Nu kommer det några bilder från en utflykt här under hösten.

Den första bilden är en Knölsvan som, när den fick se mig med kameran, ljudligt trumpeta till alla som vill höra att : Nu kommer han med kameran igen!Solen stod ganska lågt den här förmiddagen. En hona av gräsand gjorde sig bra i den belysningen.


Hon brydde sig inte om svanens larm utan stod lugnt kvar. Hon visade sina färdigheter i att posera på de följande bilderna.

Det går ju att visa sig ändå mera samarbetsvillig.
Öppna näbben lite till, men stå still!Har du sett att jag har ett lila band med fjädrar på vingen också?Det är inte bara änder som är i farten. Här kommer en Smådopping som har fångat en mört. Nu gäller det att få ner den levande fisken i halsen och det fordrar lite hantering av maten.

Du skall veta att storleken på en Smådopping är ungefär som dina två knutna händer. Det är alltså en väldigt liten fågel.Hej så länge, ropar måsen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar