söndag 6 november 2016

Vardagshjälten.Det var inte det vanliga flödande solskenet över min kolonilott i morse, vilket förvånade mig storligen. Trots motstånd från vädret, tänkte jag att jag gör en utflykt eftersom kamerans batteri är laddat och jag nyss ätit en stabil frukost.

Jag gick ner till hamnen för att se hur hamnlivet såg ut i dag. Den första ödsliga bilden jag fick se var den här. En ensam segelbåt utan någon människa ombord och som ger ett höstligt intryck.
Då dyker det plötsligt upp en livräddningsbåt. Men, tänker jag, vädret är ju fint så det kan knappast vara någon hjälpinsats som är aktuell nu. Snart förstod jag att det var fråga om personal som övade manövrering.
På vägen till hamnen hade jag fotat en skylt som jag kom att tänka på att den skulle passa bra till det som skedde framför mig just nu. Sjöräddare som ställer upp för oss som kan hamna i sjönöd. Visserligen händer inte sådant mig så ofta - men ändå!

Olika prov med manövrering  fortsatte och jag fick ju motiv till min nyfikna kamera.När de kom intill kajen fick jag en närbild.
Nu kan du se hur vardagshjältar ser ut. Visserligen har vindrutans kant hamnat över ansiktena, men hjältar är ju ändå hjältar.
Då kommer det ytterligare en räddningsbåt som är ett par nummer större.

Mera övningar . Den här båten är mera svårmanövrerad än den föregående.
Den här provar med att gå in med fören mot kajen. Mjuka rörelser fordras av skepparen. Och - naturligtvis - det är en kvinnlig skeppare som är mjuk i rörelserna. Hon är, med sin kvinnliga kompetens, en person som tar sig förbi männen och blir vardagshjälte på en stor sjöräddningsbåt. Alldeles utmärkt!
En söndagsfiskare kommer in med sin båt och smyger förbi.
I manöverproven ingår också att kunna lägga till båten på ett bra sätt. Så här ser en "hopp-i-land-kalle" ut bland hjältarna. Han verkar avancerad med sin söndagskostym och radioutrustning.
Hur var det nu jag skulle göra??
Det här blir nog bra! Han sa till mig efteråt att han inte alls var orolig för att lägga till. Det var ju en kvinna vid rodret!
Övningarna fortsatte och jag tyckte att jag fått de bilder jag ville ha.


När jag skulle gå tillbaka till kolonilotten kom skeppskatten Morris med svansen glatt i vädret.Om du klickar på bilden så får du en jättestor katt. Bli inte rädd bara.

Hej så länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar