fredag 25 november 2016

Trafiken i min värld.Som inledning till detta inlägg vill jag att du uppmärksammar att jag har gjort ett nytt utrymme för att kunna prenumerera på nya inlägg i Fotosofen. Det finns nu en ruta  till höger högt upp på sidan där du kan fylla i din e-postadress. Då kommer Fotosofen automatiskt till din e-post när jag gör något nytt. Det finns även en möjlighet för engelskspråkiga att göra samma sak i en annan ruta.


------------


Jag tar bilder i olika sammanhang och som ni kanske sett är de flesta bilderna tagna med anknytning till naturen. Så också i detta inlägg. Det är lite trevligt för mig att sitta i min kolonistuga och fundera över de tagna bilderna för att se vilket tema jag kan ta som grund för ett inlägg.


Trafik är ju ett vitt begrepp. Jag har här gjort egna tolkningar av begreppet.

På den första bilden syns det två typer av trafik. I bakgrunden ett stort fartyg som trafikerar vattnet i Öresund. Vad är det för ett fartyg? Vilken last har det fartyget? Vilka människor finns ombord? Vilka bekymmer kan de människorna ha? Vart är fartyget på väg? Varifrån kommer det? Och tusen frågor ytterligare, om man vill ställa dem.

I framkant på bilden sker en helt annan sorts trafik. En grupp gäss trafikerar samma vatten som fartyget, men på samma utrymme. Jag kan inte ställa så många frågor till mig själv om gässen, tyvärr, för de svaren skulle jag aldrig komma att få.

I bakgrunden kan man skymta Danmark.
En helt annan sorts trafik sker bredvid mig där jag står vid tagning av den första bilden. Det är trafik i vassens ständigt rörliga vippor av en hona Skäggmes, som trafikerar vassen för att hitta föda.
När jag lyfter blicken igen upp från vassen, ser jag gäss som flyger. Du ser också två olika typer av gäss, tre stycken Vitkindade gäss och en Grågås. De bedriver trafik i sällskap med varandra. Varför det? De har kanske samma resmål?
En farbror som metar, står ofta vid ån nedanför kolonin. Du kan se i vattnet att regnet ger märken i vattenytan. I vattnet finns trafik av fisk och det vet farbrorn. Han brukar komma till den här platsen, oavsett väder.
Jag tittar in på tomten till en av grannarnas i kolonin. Där pågår också trafik. Här ser du att trafiken sker för att skaffa mat till hungriga småfåglar. Talgoxe och Grönfink är deltar i trafikflödet.
Detta är också en trafikant. Solen skiner på hen och då är det läge för att göra en promenad till den lokala toaletten. Du kan riktigt se med vilket välbehag hen nått sitt mål.
På denna bild syns en av våra allra bästa sångfåglar som har som har flugit/rest till sin plats för ett framträdande. Hen framträder också stående på ett ben, bara det! Du kan också se att fågeln verkligen anstränger sig för att kunna nå ut med sitt välljud.
En av de sista daliorna har fått fått påhälsning av någon sorts fluga som lockas av den gula färgen. Flygtrafik sker ju också bland insekter.
Precis när jag tänkt avsluta med en blomma i solsken så kom snön. En arbetare i snösvängen ser till att promenadvägarna hålls öppna så att all änder kan upprätthålla den vanliga trafiken.
Hej så länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar