måndag 24 oktober 2016

En berättelse ur verkliga fågellivet.Den första bilden visar den arten fåglar som berättelsen handlar om, nämligen Duvor.Den här bilden visar en Ringduva som håller på att halka av den sten hen satte sig på. Men det är inte det berättelsen handlar om.

I huvudstaden Stockholm finns en tunnelbanelinje som heter Gröna linjen. På den linjen finns det bland andra två stationer: Hökarängen och Farsta Centrum. Där reser duvorna med tunnelbanan heller än de flyger.

Enligt en fågelexpert på Naturhistoriska riksmuseet är duvornas beteende en aning udda - men ingenting att förvånas över. De har troligen lärt sig att det finns mera mat i Farsta än i Hökarängen. De går bara in i rummet (tunnelbanevagnen) och kommer så direkt till maten i Farsta.

Duvor är naturligt utrustade med både inbyggd kompass och gps. Därför har de ingen svårighet att ta sig tillbaka till Hökarängen. Missar de sista vagnen så flyger de helt enkelt tillbaka.

...............................................................................................................................

Bara för att du orkat läsa om denna historia kommer här några fågelporträtt.


Hej så länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar