tisdag 13 september 2016

Harmoni och mat vid kanten av havet


2016 09 13


Det blir allt svårare att veta hur man skall förhålla sig till allt som händer på alla plan. Jag förmår helt enkelt inte att ta in allt och förmår inte heller att skaffa mig ett balanserat förhållningssätt till allt skrämmande och underligt. Allt känns mer eller mindre otryggt. Jag vill inte räkna upp en massa elände – du förstår säkert det jag beskriver.

Förr kände jag att jag kunde komma i harmoni med livet och det som sker. I ett större perspektiv kan jag inte längre känna mig harmonisk. Därför har jag bestämt mig för att snäva in min horisont. Den första gränsen för att engagera mig, drar jag vid landets gränser. Det som sker utanför landet har jag bestämt mig för att de sakerna kan jag inte ta ställning till. Jag lyssnar gärna på alla nyheter, men avlägsna frågor som kräver ett ställningstagande lämnar jag över till andra att ha en uppfattning om.

Den harmoni som jag vill känna, försöker jag att skapa själv.

Jag tar med kameran ut i naturen och till en plats som kan ge just harmoni och kanske också en naturupplevelse. Jag låter naturen och kameran bli de instrument som skapar harmoni för mig. Lugnet sänker sig över mig och jag bara iakttar och lyssnar till det som sker runt mig. Harmoni infinner sig.

Det här inlägget handlar just om ett sådant tillfälle. I rubriken ingår ordet mat. Det är inte mat till mig. Följ bilderna så får du se.

Det du ser är en Skrattmås. Sådana fåglar finns det massor av. Vi ser dem varje dag.

Det förundras mig att fåglar med vit fjäderdräkt kan se så rena och fräscha ut. De har ju inte tillgång till tvättmaskin, ja inte ens tak över huvudet. Ett av naturens under. I det här inlägget blir det bara vita fåglar.

När måsen simmar som den här, gäller det för hen som så väl för de flesta fåglar; att skaffa mat.Då får måsen lov att simma eller flyga runt för att få syn på något som smakar.

Här kommer några bilder på hur detta kan se ut genom kamerans sökare.


Rätt som det hittar måsen något som är ätbart. Det syns inte tydligt men vänta lite.Jag tror att det måsen fångat är en havsborstmask eller en rundmask. Men jag vet inget om den typen av mat för måsar.Ansträngningen för att bärga fångsten fortsätter.


Inte nog med att hämta upp masken, den skall ner genom näbben och halsen också.
Här ser du tydligt att nu är måsen mätt. Han rapar, kunde jag höra.
Nu gäller det att komma upp i luften när magen är så välfylld.

Nu blir det inte mera måsmåltid. Du måste ändå hålla med om att vita fåglar gör sig bra på bild.

På väg hem fångade jag en annan flygare som också önskade mera mat.


Hej så länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar