torsdag 8 september 2016

Bilder som jag vill visa för flera. Samtliga är från den senaste tiden.Inte så mycket text denna gång. Bilderna får tala för sig själva så när som på någon kort kommentar.


Detta är en bild som är tagen tidigt på dagen. En lyxkryssare är på väg in till Köpenhamn med ett oändlig antal passagerare ombord. De flesta sover nog nu när jag sitter vid kanten av Öresund med min kamera. Ingen ombord vet att bilden av fartyget kommer att hamna i Fotosofen. Ingen av dem vet heller något om de naturupplevelser jag kommer att få uppleva, när jag fotograferar de bilder som följer här i inlägget.Detta är också en bild som kommit till tidigt på dagen. Några kronhjortar är på väg från nattens bete, in till den trygga skogen.Detta är en ung hind av kronhjort som tittar in i morgonsolen.
Här ser du en stilig kronhjort som kastar lystna blickar på hindarna.
Förhållandet med de tidiga morgnarna fortsätter. Kungsfiskaren tittar uppåt för att se om det syns någon fara som kan komma uppifrån.
Det är en vacker fågel, jag tror det är den färgstarkaste fågeln i landet? Som du kanske ser sitter den på samma pinne som fågeln på föregående bild. Bilderna är tagna vid samma tillfälle. Samma fågel?


Detta är en ovanlig blomma. Jag vet inte vad den heter men de små getingarna ser ut att gilla den.

Detta är en Törnskata. Den sitter i toppen på en svinmålla. Vet du hur en svinmålla ser ut kan du få en uppfattning om hur stor Törnskatan är.
Detta är åter en hind av kronhjort, denna gång med sin kid.Här får du en Gråhäger som gör lite extra uppvisning. Effektfullt!
Detta är en Sävsångare som försöker gömma sig.
Detta är en helt vanlig bondkanin. Den är med bara för att glädja alla som älskar kaniner. Men håll med om att den ser helt oförarglig ut.
Som avslutnig är här en bild som det ser ut ut över Öresund när solen snart skall gå ner.
Hej så länge.

1 kommentar: