fredag 26 februari 2016

I förändringens tider.För en kort tid sedan gjorde vintern ett tillslag här i södra delen av Sverige. Eftersom jag är född vid Upperudsälvens källor blev jag inte skrämd av detta.  SMHI varnar för höga flöden i just den älven men det har man gjort förr och det har gått bra till sist i alla fall. En gång fick vi dra upp badplattformen högre upp från älvvattnet, men det var det enda.

Nu tar tag i min lådkamera och ger mig ut för att finna vintermotiv. Ett motiv kan du se överst i bloggen.

När det blir så här behagligt väder brukar jag försöka att ta lite vintersemester. Jag ger mig ut för att undersöka förutsättningarna. En bild på miljön kan du se här.
Jag gjorde i ordning min semesterpackning och gav mig iväg. Efter lite forskning hittade jag en bra plats. När jag etablerat mig såg det ut så här.
Det ser jättemysigt ut med sträckta tältlinor och otrampad snö. Här trivs jag verkligen med ett avbrott mot den vanliga lunken i kolonin.

Första morgonen gick jag ut utomhus som jag behöver göra efter en god natts sömn. Då fick jag se den här figuren som åt frukost.Bilden blev inte så väldigt bra för jag hade bara flanellpyjamasen på mig varför det blev lite kallt. Det är ju bråttom på morgonen.

Jag tar med en bild till så att du kan sätta dig in i hur gemytligt det är med vintersemester.
Tyvärr varade kölden inte så länge.

När jag efter någon tid tittade runt hemma i kolonin fick jag se något som gjorde mig glad igen. Titta på detta! Våren är i antågande.
Vårtecknen blir fler och fler.

På andra sidan koloniområdet håller en av mina gamla kontakter till. Du får här en bild på henne. Det är Åsa-Gåsa Vitkind, som jag känner väl.
Hon berättade att hon skulle ha släktkalas med hela stora släkten. De skulle hålla till nere vid sjön en bit bort. Och - javisst, nästa dag var nästan alla på plats. De kom inflygande från alla håll.
Så småningom lade sig lugnet över släkten och platsen. Alla satt stilla och umgicks med varandra. Åsa-Gåsa var lite bekymrad över om maten skulle räcka till alla men vad jag hörde efteråt så räckte det fint.
Med utsikt mot Köpenhamn sitter här hela stora släkten och gör upp planer för sommaren; Vart skall du flyga i år? Skall du till Ryssland som vanligt eller semestrar du i Sverige? Det skall bli väldigt kul när vi träffas i höst och jag får se dina nya barn. För vi håller väl kontakten.....?

En bit bort kliver herr Anser Anser omkring och är försiktig så han inte blir våt om fötterna. Han tillhör en annan gren av släkten som också är väldigt stor.Han har just varit ute för att försöka få lite umgängeskontakt med några andra individer. Det lyckades dålig, men jag lämnar med några bilder av de individerna. Gänget ser prydliga ut, för de har just haft sina pälsar inlämnade för pälsvård.
Ser du att den vänstra av rådjuren har ETT hon i pannan? De båda andra är nog flickor för de ser lite nättare ut. Här en bild på en vacker flicka.
De manliga egenskaperna finns dock kvar hos den enhornade bocken. Han kan inte låta bli att slicka sig om munnen när han tittar på flickan.
Nu är det snart slut på filmen i min lådkamera så jag måste avbryta för denna gången. Men jag skickar med en bild på den lokala bevakningsstyrkan. Hon kommer att hålla ett öga på dig tills nästa gång.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar