fredag 25 mars 2016

En utflyktVi gör en utflykt till Skanör.

Min tanke är att följa stigen på den översta bilden för att komma dit vi planerat.  Stigen ser ut att leda in i det okända. Jag är inte så väldigt känd med orten vi skall till, varför bilden med stigen är symbolisk.

Att ta med kameran och ge sig ut för att söka motiv, ger mig efteråt en känsla av att jag ger mig ut i det okända. Jag har ingen klar plan, jag vet inte vad jag träffar på, jag har bara mitt sinne inställt på att försöka se motiv som jag tycker om. När jag åter är tillbaka hemma, kan en utflykt med kameran närmast känna meditativ i det jag upplevt, mest om utflykten medfört några trevliga bilder och kanske även en liten berättelse.

In igenom Skanörs hamnport kommer av en tillfällighet fisketrålaren MÖ 141.Båten har nog sin fasta tilläggsplats eftersom den styr in utan att tveka om vart den skall styra.


Husseskepparen styr in med van hand. Du ser att han håller ena handen på skeppsratten och den andra på motorns reglage. Vad då husseskepparen? Vänta så kommer det mera.


Nu gäller det att förtöja MÖ 141 och det görs som det gjorts så många gånger förr. Tampen ligger i vattnet och skepparen använder sin båtshake för att hiva in tampen.
Förtöjningen är klar.  Upp på kajen hoppar Joppe som legat och sovit under däck. Det syns tydligt på Joppe att han verkligen gillar att vare tillsammans med husseskepparen. Det är inte lätt att få honom på bild för han hoppar runt hela tiden. Höger bakfot saknas på bilden - hoppas att du accepterar Joppe ändå.För att du skall förstå att skepparen är en riktig sjöbjörn tar jag med en bild på hans ryggtavla. Det är inte många nöjesskeppare som vill segla kring med det märket på ryggen.
När skepparen går under däck finns det ändå bevakning på däck. Joppe trivs gott bland alla attiraljer som kan döljas i en styrhytt.
Tja - det hände inte så mycket mera just nu vid MÖ 141 men ute på fjärden pågår det övningar med optimistjollar under sakkunnig ledning. (Tänk om jag vore en opimist....Hur skulle jag gör då?)  Jag tror inte att ungdomarna ägnar så stor tanke åt att man i bakgrunden har bron över till Danmark. Men bilden kan ju skapa tanke om vilka möjligheter som byggts upp i och med den "broen".


En bild på fyren vid hamninloppet får plats, i alla fall när molnet ligger så fint över kupolen.På den västra sidan av inloppet står det ytterligare en ljusgivare, som med sin rost ger lite krydda åt bilden. Behöver du ljusfrekvenserna för att kunna navigera in i hamnen på kvällstid - tveka inte att höra av dig så skall du få dem omgående.


Berättelsen om utflykten börjar närma sig sitt slut. En viktig sak återstår dock och det är att fotografera någon som dricker och äter av sin medhavda matsäck. Ser du det gamla strävsamma paret som sitter och trivs där borta på bänken?
De berättr att deras närmaste planer är att hemma på kolonilotten lägga på gallret på skorstenen så att inte kajorna bygger bo i skorstenspipan i år igen. Så skall hönsen släppas ut eftersom det är påsk och det är viktigt att äggvärpningen kommer igång snart.


Hej så länge.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar