lördag 12 december 2015

Att somna till.Som synes på bilden på topp så är just nu alla flaggor hissade. Det gäller att hissa när det blåser från rätt håll.

Det är ett tag sedan jag gjorde ett inlägg på Fotosofen. Av en händelse var jag på biblioteket häromdagen och då passade jag på att ta en selfie, som du ser här. Det är inte konstigt att det blir uppehåll i Fotosofen när livet ser ut på det här viset.När jag vaknat till gick jag en runda i den stora lilla staden Lund med kameran i skjutläge. Ganska snart var det en äldre man som pockade på uppmärksamhet och ville bli avbildad. Han sa att hunden och han väntade på matte som skulle komma med snälltåget snart.


Båda tittade förväntansfullt mot stationens dörröppning. Lägg märke till hur husse stryker hunden över håren.

En bit därifrån fick jag se en annan hund som försökte äta upp en gris. Sådana händelser måste ju avbildas prompt. Titta själv!


Varje gång hunden bet grisen, pep grisen eftersom den var född med en inbyggd gnällpipa. Tyvärr har jag inte ljud till bilderna så du får använda din fantasi.

En ung dam provar en utsiktspunkt. Det råder ingen tvekan om att hennes ansikte uttrycker tillfredsställelse över det hon ser.


En pappa med dotter vilar ut på en bänk. Visserligen är pappan upptagen med sin smartphone, vilket kanske är tidstypiskt. Men jag känner från egen erfarenhet, väl igen dotterns obeskrivliga välbefinnande intill pappans bröst. Vackert!


På en bänk utanför domkyrkan sitter en mamma med sin dotter. Kanske inte lika hjärtknipande, men den bilden duger också.------------------------------

I morse var det ingen angenäm start på dagen. Det regnade. Jag körde en runda och fick bild på två ståtliga fåglar. Om du tittar i överkant på bilden, ser du regndropparna.Jag ville inte stå där i regnet så jag fortsatte mot andra jaktmarker.

En Rörhöna hann inte smita undan, varför hon blir förevigad i Fotosofen.


Jag fortsätter i en annan riktning och då träffar jag en dam som kan vara riktigt snygg i rätt belysning. Belysningen hade kanske kunnat vara bättre här, men det blir ändå ett porträtt. Porträttet visar en Fasanhöna.I anslutning till Fasanhönans hemmamarker finns det större djur som vill visa upp sig på lördagsmorgonen. En grupp rådjur kommer här och mamman gör toalettbestyr, obekymrad om min kamera.


Morgonens aktiviteter rullar vidare i djurens värld. Här är en Ormvråk som sitter lugn och väntar på att jag skall knäppa färdigt.
På lite avstånd vilar den avslappnade familjen Dovhjort, vilket får bli avslutning för denna gången.


Hej så länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar