måndag 13 juli 2015

Sommarlugn.Det har varit lite lugnare en period men nu ser jag att jag har fått fram bilder så att jag kan göra ett inlägg. Det blir inte någon omfattande berättelse denna gång utan bilder som jag tagit vid några tillfällen.

En dimmig morgon gillar jag när den infinner sig. Det blir ett behagligt ljus då. Den här bilden är tagen klockan 06.10. Som du ser är korna redan vakna.När jag går ner till vattnet och solen har kommit igång finns dessa blåvingade flygare i ganska stort antal.
Vid vattnet finns det även en större modell av blåvingad flygare.Det är en Gråhäger. Den visar upp sin ryggsida, men sanningen att säga så får man springa väldigt mycket och fort för att få alla bilder framifrån.Jag träffar också på en Skrattmås som verkar allvarstyngd men som dagen till ära ser riktigt prydlig ut.Nästa porträtt visar två Myrspovar. De är inte så lätta att få att paradera snyggt men jag tycker detta blev ganska bra.


Så finns det vissa vassnästa individer som har en stilig profil. Den heter Gråhäger.
Behovet av mat är ständigt stort. Gapet blir lika stort som behovet - hela tiden! Ladusvala heter den här ynglingen. Bara för att det skall bli någon rättvisa så får den lilla Ladusvalan en stor bild medan den stora Gråhägern får nöja sig med en lite mindre bild.

Nästa bild visar en Rapphöna. Men det är en tupp. Alla Rapphöns heter hönor... Framöver kan ni kanske få se en höna också för jag har faktiskt en bild på en höna på lager. Stilig tupp med högt buret huvud.


Nästa bild är en Stare. Om man lyckas smyga sig tätt inpå dem kan man se att de är riktigt fina i solsken.


Så blir det en Tofsvipa som visar upp sin profil. Det är en "kär" fågel som skåningarna uttrycker saken.Nu avslutar jag men en solnedgång eftersom klockan är mycket. På bild är det inte lätt att se skillnad på soluppgång och solnedgång, men detta är faktiskt en soluppgång. Bilden är tagen klockan 04.42Inga kommentarer:

Skicka en kommentar