tisdag 21 juli 2015

Gatufotografering


Eftersom jag i stort sett inte visat den här typen av bilder, tänkte jag göra ett prov för att känna efter hur jag tycker sådana här bilder passar in i bloggen. Gatufotografering visar ofta en händelse som sker just nu och som inte återkommer på samma sätt vid ett senare tillfälle. Ofta är det personer som befinner sig i en eller annan situation och som jag lyckas se just nu.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Den första bilden visar en kvinna som rensar bland blommor. Det är inte vanligt att man hittar en man i en motsvarande situation. Beror det på att kvinnor och blommor har en naturlig koppling till varandra?


På nästa bild syns en man som håller på med en syssla som det inte är så vanligt att se kvinnor jobba med. Säger den bilden något om att kvinnor inte gillar fönsterputsning? Det gör de säkert, men helst putsar de då inne i den egna bostaden. Jag tycker att det är trevligare att se en kvinnas midja än en mans. Riktar sig då den här bilden mera till kvinnor än till män?


En hund behöver varken vårda blommor eller putsa fönster. En hund har till uppgift att vara människans bästa vän och det ser ju riktigt trevligt ut på den här bilden. Hur ofta går en kvinna ner på knä för en man, ute på gatan?Nästa bild visar en liten kvinna. Hon höjer sitt glas mot mig med ett vackert leende. Det gillar jag. Men kanske är hon bara glad för möjligheten att bli fotograferad?
När jag promenerade runt för att hitta lämpliga motiv, fick jag se den här gåsen som verkar vilja ha lift ner till vattnet. När kan jag ta en sådan bild nästa gång?
Häromdagen var jag på besök på "Loppis" Där fanns massor med intressanta grejor. Eftersom jag inte hittade något tillräckligt bra motiv, monterade jag upp kameran och med självutlösarens hjälp fick jag till en ganska talande bild på mig själv. Jag älskar att spela gitarr offentligt.


Den sista bilden i denna svit är lite ödesmättad, Därför är den svart/vit. Jag valde den här bilden därför att jag förstår att du inte vill se de påföljande bilderna: själva smällen, blodet som forsar, de upprörda människorna runt omkring och allt blåljus och alla tv-kameror. Du får bara en mild aning av det som kommer senare i händelseförloppet.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar