söndag 7 juni 2015

Söndag morgonI morse vaknade jag tidigt. Det gjorde ingenting för batteriet i kameran var fulladdat och solen sken för fullt. Jag körde till ett ställe där jag inte är så ofta. Första bilden  har notering med tiden 06.17 och ser ut så här.


En strandäng i Skåne en tidig sommarmorgon. Jag samlar på naturupplevelser.

Snart är jag nere vid vattnet.


På ängen bredvid har just präktiga kossan vaknat men hon har inte stigit upp ännu, så jag tar en diskret bild bakifrån. Tänk så mycket prima mjölk det kommer att bli av allt gräset som hon använder som behaglig säng.Hon bor inte så vidare fint när hon är hemma men det blir i alla fall en bild till min promenad.Hon använder nog inte stegen för att komma in. Jag tror det är baksidan på ladugården.

Vänder jag blicken åt andra hållet så ser jag en trevligare bild på den gamla väderkvarnen.


Det som också är intressant är vad jag kan se i vattnet. Här ligger en svanhona på rede. Hon sträcker lite på halsen när jag kommer men ligger lugnt kvar.


Det är mycket som skall ruvas och födas och matas denna tid på året. Jag går snabbt vidare för jag vill inte störa ruvningen.

Bredvid har en Sothöna sitt rede. Hon ligger inte där just nu men visar ändå upp sig från sin bästa sida på nästa bild.


Hon är fin med vattenblänk i fjädrarna.På väg tillbaka till bilen får jag se denna Turkduva som villigt poserar på en gren.


Inte nog med det - hon flyttar sig till en ny gren och jag får tillåtelse att ta en bild till på samma fågel.-------------------------------------------------------------------

I förrgår kväll var jag i tryggt sällskap ute för att se om det fanns några hjortar som kunde bli avbildade. Efter lång väntan fanns det en som ser ut så här. Det är en ung Kronhjort. Du kan se att hornen håller på att växa ut i pannan.


Den tittade på mig och jag tänkte att den blir inte kvar länge. Den flyttade sig en bit och jag fick en bild till.


Det är samma djur som på förra bilden. Dessa djur är fotograferade ute i det vilda. De är inte inhägnade och de är inte framlockade med mat. De betar av gräset som växer vilt som du kan se på denna bilden. Tiden då bilden är tagen är 21.23.

Som du ser är det mörka skogen som väntar bakom den när de betat färdigt.Jag vill som sista bild visa en bild från samma ställe som den allra översta bilden är tagen. Trädet heter Gullregn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar