söndag 2 augusti 2015

Nytt inflöde......Du vet ju numera att jag är lite betuttad i den stora lilla staden L. Därför kommer det bilder från en av flera rundvandringar där.

Tidigt på dagen skall en av stadens fontäner städas från skräp. Då kan det se ut såhär. Vadarbyxor är en nödvändighet.Frisören kollar att han har öppnat dörren i rätt tid.


Torghandeln startar, kunderna kommer, sakta men säkert.


Jordgubbar kan man inte störtexponera (alltså i en stor hög) men kartongerna skall ge intryck av att det finns väldigt mycket bär.Hos melonhandlaren kan man få en rejäl bit melon till frukosten. Du ser att handlaren är modemedveten. Färgen på hans tröja går i stil med färgen på melonen.
Torghandlare Olsson tar en paus och försöker att knäcka koden till Skatteverket men sin smartphone, men ett sådant tilltag kräver sin man.Samtidigt kommer en person som skall flytta in i staden L. med sitt pick och pack. Det ser lite jobbigt ut.Centralt placerad sitter stadens berömde tänkare. Man kan hitta honom i samma position när som helst på dagen. Men medge att han ser intressant ut. Vad är det för en bok han har i fickan, tro?


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jag lägger till några bilder som jag tagit vid min kolonilott.

Första bilden visar grannen Doris som kommer med sin häst Dorita och med hunden Bafneshane bredvid sig på kuskbocken. Personer som har kolonilotter är genuina personligheter som  du ser.


Jag fick lov att ta en närbild på Doris också.Doris har inte bara häst. Hon har en getabock också. Jag vet inte vad han heter men han är väldigt stilig. När det är solsken, som här, kryper han in i en avsågad och urgröpt trädstam för att få lite skugga.


Fortsättning följer nog.....

1 kommentar:

  1. Tack för ännu ett av dina fina och underhållande bild- och textreportage! /Kåre S

    SvaraRadera