lördag 30 maj 2015

Får jag lämna några blommor.........
Översta bilden idag visar en bukett liljekonvalj. De håller just nu på att slå ut. Den här buketten är inte riktigt utslagen än. Ta in den, ge den vatten och känn sedan doften.


---------------------------------------------------------------------------

I dag blir det en vandring på gatorna i den stora lilla staden Lund. Bilderna är tagna direkt på gatan. Ingen bild är arrangerad. Bilderna är bara exponerade rakt av, så kallad gatufotografering. Alla bilderna visar vad man kan få se på en promenad i den stora lilla staden Lund.Ett par gamla korsvirkeshus med ena hörnet av Lunds universitet får vara inledning på promenaden. Korsvirkeshus ger en speciell prägel till stadsbilden.På universitetets framsida finns en stilig fontän som är dekorerad med tulpaner. Det är en speciell stämning att vandra runt på universitetsområdet och det är särskilt angenämt nu på försommaren.

Jag tittar in på Ramklints konditori. Där sitter två av domkyrkans präster och ser ut över torget. De ser på arbetena som pågår utanför och jag tror att de då och då funderar över vilka tankar de skall sätta ord på vid nästa predikan. De har ingen aning om att min kamera fick syn på dem och tog med dem hem till mig och dig.Ute på torget kan jag och de båda prästerna se olika arbeten pågå,  pågå med hantverkare vilka numera nästan samtliga har fluoriserande gröna arbetskläder. Den har mannen håller på att ta bort en alldeles onödig stolpfot. Han klarar nog det för som du ser på bilden är han beväpnad med en sågmaskin.
Ett par andra "gröna gubbar" reparerar en trappa. Som du ser klistrar man numera trappstegen på plats.Medan prästerna dricker sitt kaffe, kan de också se hur bagaren levererar mera bröd till restaurangen bredvid.På andra sidan torget går en dam längs trottoaren. Hon har ont i foten.  Hon är nog på väg till doktorn för att bli omplåstrad.Vid en husvägg som är dekorerad med lite grafiti, står herr och fru Lund och väntar på bussen för att kunna åka hem till sitt.Jag fortsätter med att leta efter flera motiv som kan vara bra att ta med hem.

Det pågår någonting bland stadens studenter. När jag frågar vad de gör blir svaret: "Vi samlar poäng".
De visar en lång lista som de skall jobba sig igenom. Så här ser deras kostymer ut som de använder för att "samla poäng".Glada tjejer som inte har något emot att jag tar några bilder.
Några har profilerat sig extra, trots att det är vår.Men tyvärr...... Livet har olika sidor. Man kan vara präst och sitta på konditori och se på livet genom fönstret, man kan vara arbetare i stadens tjänst, man kan vara glad student eller man kan också vara något annat, som ändå handlat i Hälsans butik.


Då det nu finns risk för att jag tröttar ut er med en rad bilder av skral kvalitet, går jag ner till en av stadens parker och tar hem en Koltrast hona, som skall bättra på sitt rede:


Eller varför inte ett par Knipor som fjädrar sig för varandra. Ser du så imponerad honan är av hannens krumbukter? Allt är som vanligt.


---------------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. Alltid lika trevligt att besöka dina fotosidor. Denna gång bjuder du på ett fint och väldisponerat foto- och textreportage från centrala Lund. Bra bilder och intressanta reflektioner kring dessa. Bilden på prästerna med dina tillhörande reflektioner är bara såååå bra. Må gott och ha en skön sommar! /Kåre S

    SvaraRadera