torsdag 23 maj 2013

Den ena hälften blir oftast mycket bra!

Rubriken säger underförstått att den andra hälften inte blir bra. Men den person som gav mig tanken, menade att det var ett fint genomsnitt och som han gott kunde leva med.

Är det så att det jag gör, gör jag ständigt med avsikt att resultatet skall bli bra? Men ändå blir resultatet kanske inte som jag tänkt mig. Beror det på mitt dåliga handlag eller beror det på omständigheter jag inte förutsåg eller som jag inte kunde förutse?

Jag förutsåg inte att bilderna i bloggen skulle komma att se ut som dem du ser. Men min avsikt var att försöka knäppa bilder som jag tycker blev bra.

Tidig dimmig morgon vid Stampen. Klockan är ungefär sex. Sol, dimma och skugga.Några dagar senare var jag vid Hasslarps dammar. Den här Knölsvanen övervakar sitt rede med en drottninglik attityd i sin kontroll av den inkräktande fotografen.Från min balkong ser jag promenerande människor som attraheras av områdets tilltalande miljö. Unga människor kan attraheras av annat än att promenera; varför inte försöka nå upp till någon av grenarna? Var hoppet planerat? Nej! Blev det bra? Det blev jättefint!Slott tycker jag är trevliga byggnader med områden värda att besöka. Här hade jag möjlighet att få komma med in i ett slott. Har ni handmålade sidentapeter med påfåglar på hemma hos er? Varför inte det? Känner ni kanske ingen fransk konstnär som kan applicera motiven på era väggar? Ni får som ersättning gärna titta två gånger på den här bilden i stället. Ser ni att spegelglaset behöver retuscheras?Flera av våra fjärilar flyttar upp hit till norden, precis som flyttfåglar gör. De kommer från det sydligare Europa. Och detta är inget ljug! De båda ni ser här är fotograferade i Spanien men finns här hos oss också. Den första heter Spegelfjäril och den andra Makaonfjäril. De har säkert inte planerat sina liv och det går säkert lika bra så. Hälften kan ju komma att bli bra i alla fall.

                                                                     Spegelfjäril

                                                                      Makaonfjäril

Nu ger jag mig ut för att söka flera motiv.
                                                

1 kommentar:

  1. Hej Fotosofen!
    Det var blandad kompott denna gången - bilden på dimman över ån var väl inte den bästa men de andra var toppenfina...Kram Majsan

    SvaraRadera