lördag 2 mars 2013

Februari 2013

Jag gör en liten resumé över månaden som gått och så får ni samtidigt ett livstecken.Det är inte så vanligt med valrossar, men jag hittade en frusen unge i strandkanten. Det droppar isvatten från hörnbetarna. Hon väntar säkert på töväder så hon kan simma vidare.I villaträdgården har man redan ställt ut sommarmöblerna, enbart för att bjuda på ett fotomotiv. Det är till och med en liten trivsam matta utlagd under bordet. Möbleringen är tidsenligt vit och rummet har en likaledes helvit matta.Radiohandlare Roos har en skylt som informerar om att det är Cykelverkstad inne på gården. Den skylten fick jag inte med på bilden. Luftslangen är utlagd och där står det att Luft är gratis för alla som hänger upp slangen. Sådana erbjudanden styr människor.Rätt som det är bryter stormen lös och det gillar jag. LM tycker att bilden skall beskäras på höger sida men då blev inte bilden harmonisk så ni får både stänk och högersida. Jag skall gå närmare motivet nästa gång.
En röd Volkswagen (Das Auto) kan väl alltid pigga upp. Trots att det blivit februari när bilden togs, sitter julbelysningen kvar på trappräcket. Jag skall ta en bild i mars också så kan vi se om ljusslingan finns kvar. Kolla också varningsskylten på garageväggen.Varför envisas dagens byggare med att bygga så simpla hus? Se här vilket tjusigt hus med takkupoler och konstnärliga tegelinläggningar. Det var väl bättre förr??
Sista bilden är inte så bra på ett vis - den kunde vara skarpare. Men det uppvägs av att den är bra på två andra sätt. Det syns att fågeln har hål i näsan. Hur ofta kan man se det? För det andra så utgör bilden denna omgångs pristävling. Den har nämligen två vingar på den vänstra sidan! Vad är det för en fågel som har det så? De rätta svaren skickas till Naturmorgon, Sveriges radio. Priset är som vanligt en fågelholk i trä.

Ha det gott!!

1 kommentar:

  1. Till Naturmorgon, Sveriges radio:
    Jag tror att det är en "Parallelltrut"
    Skicka fågelholken till Lindholmen tack :-)

    SvaraRadera