onsdag 30 januari 2013

Bilder från januari 2013

Det har blivit en del bilder även denna månad. Jag har erfarit att människor söker publik för sina liv. Det gör jag också , även om jag för detta ändamål inte använder solglasögon stadigt eller har Gällivarehäng på brallorna.

Det är viktigt att personer kan det svenska språket. Man måste kunna formulera sina tankar.

Januari är oftast vinter med snö även i Skåne. Det finns faktiskt en del bilder att hämta men ofta är det kallt om händerna.

Jag har tagit upp fågelskådning igen efter att det har legat nere under 2012. Det går faktiskt bra att kombinera fågelskådning med fotograferande. Delvis  är det samma sätt som jag vistas ute i naturen på: titta efter fotomotiv eller titta efter fåglar jag inte sett tidigare detta år. Därefter kan jag rapportera vilka fåglar jag sett till microbirding.se. Det är en tävling kommuner emellan vilka observationer en del nördar gör.

Jag serverar en snöig åker till er.


Det kommer ett par bilder till från samma utflykt. De har inget med varandra att göra annat än vinter.


Fartyget ger ett nästan makabert intryck i bilden med sin främmande närvaro; vad gör detta fartyg nu och här? Hur är det att vara ombord? Vilka människor finns där? Frågor jag aldrig får svar på men som i och för sig skulle vara ganska intressanta att känna till och som kan stämma till en stunds eftertanke.


Jag fortsätter lite längre fram och hittar rådjuret som inte bryr sig om mig alls. Avstånd ca 25 m. Är du en noggrann iakttagare kan du se att rådjuret, precis som jag, har ansatser till att ha horn i pannan. Den inskjutna bisatsen här, ger goda möjligheter till kraftfulla kommentarer från bloggläsaren.


Den här fågeln hittade jag en annan dag strax utanför knuten. Den hade svag januarisol på sig och tillsammans med de snöiga grenarna tycker jag ni kan få se den också. Ni har ingen aning om hur många bilder ni INTE får se...... Min konstruerade blygsamhet i detta fall förbjuder mig att visa dem.

En annan dag gick jag ut i ett skogsparti här i närheten och hittade en del fina motiv.En Nötväcka, så att alla vet hur en sådan skapelse ser ut. Som de blivande fågelskådare ni är så vet ni förstås att fåglars namn skrivs med STOR bokstav, oavsett vad era felinformerade lärare har sagt till er tidigare.

Alldeles intill satt följande person och väntar på att få bli avbildad.


Det är en Ormvråk. Det är märkligt, men Ormvråkar sitter ofta och bara väntar på att jag skall komma med kameran och det kan ju bli en ganska lång väntan för dem.

Ryktet om att man har möjlighet att bli avbildad sprider sig snabbt. Titta här bara! Ekorren är lite blyg, men det blev en ganska bra bild säger LM.


Jag är inte så bra på skalors storlekar. Ekorren är ju större än fartyget ni såg tidigare. Kan det vara rätt?

Det dök upp en släkting till den blyga här ovanför och den såg ut så här:


Så var den utflykten slut.

Men några dagar senare körde jag till en mindre hamn som finns i närheten. Där fick jag se en alldeles rak vattenlinje på en båt. Det är inte ofta man ser så välgjorda linjer.


I hamnbassängen låg en Knölsvan och väntade.


När jag knallade runt i byn fick jag korn på den här Tornfalken. Den hade satt sig lite tokigt men jag tyckte jag kunde offra ett par rutor på den.  Hoppas ni tycker det också.


Det var allt för denna gång från Fotosofen.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Som alltid - fint urval. Jag tycker som LM att ekorren i svartvitt är väldigt bra!

    För övrigt så skulle det vara en kul grej att få fota dig i Gällivarehäng!!

    Kram Majsan

    SvaraRadera