onsdag 28 mars 2012

Slutet av mars månad....

En del nya bilder har samlats i datorn. Jag har inte något tema denna gång utan berättar lite om bilderna. Den första är inte riktigt rumsren, men den är realistisk.


Jag såg hur svanarna startade sin uppstigning genom att springa på vattnet. Det såg jobbigt ut och det är det nog också. Svanparet svängde nästan rakt emot det ställe där jag stod. Jag följde dem med kameran och plötsligt hände det som förr eller senare måste hända för både svanar och människor.

Nu under ett par veckor har det varit ljusa mornar och vissa dagar har det varit dimmigt. Sådant stimulerar till att starta tidigt och en morgon körde jag till Långa bryggan. Den första bilden här är tagen 06.19 vintertid.


Solen stiger upp bakom träden och ger ett fotovänligt ljus. Det simmar också en svan mitt i solljuset. men det är inte så lätt att urskilja.

Nästa bild är från samma tillfälle och klockan är 06.28. Det är en lång brygga och det blir ett något ovanligt perspektiv.


Längst ute på Långa bryggan är det en restaurang. När jag var på väg från bryggan, mötte jag en dam i c:a 60-årsåldern som kom i riktning ut på bryggan. Hon gick energiskt och hade jackan öppen. På ryggen hade hon en ryggsäck som verkade tung. Min tanke var att hon förmodligen, för att få bättre resultat, motionerade med den tunga ryggsäcken som extra belastning. Hej! från oss båda och vi gick vidare åt varsitt håll. När jag nästan var uppe på land, vände jag mig om och tittade efter henne. Hon var borta! Då förstod jag att hon förmodligen jobbade på restaurangen och bar förnödenheter i ryggsäcken för att kunna servera i restaurangen. Hade jag varit lite mera snabbtänkt hade jag kanske kunnat få en bra bild på damen med ryggsäcken. Jag får nog ta mig en tur dit ut en annan dag!

En annan morgon nyligen, gick jag längs ån och då fick jag följande bild.


Jag kunde konstatera att redan klockan 06.43 hade någon spindel varit igång och lagt ut trådar på denna videkvist. Är man uppmärksam går det att se att det ligger daggdroppar på spindeltrådarna. Fantastiskt. En sådan syn kan man ju inte få se om man inte tar en närbild på en videkvist.

En morgon helt nyligen var jag på fotoutflykt och fick se följande motiv.


Vad är då detta? Jo, Råkan står på plast som är utlagt över en morotsodling. Morotsfröna är nysådda och jag kan tänka mig att hon är upprörd över att inte enkelt kunna komma åt fröna. I vilket fall är det en markant profil på henne. Det man ser i form av små vita prickar är morgonens dagg som ligger på plasten. Är det en bra bild? Tja - jag vet inte vad jag skall tycka. Den kommer med i alla fall.

Jag fortsätter en bit till för att söka flera motiv. Dimman har inte lättat helt. Dimma är ett bra hjälpmedel för att hitta motiv, kanske en fotografs bästa vän? Det är Turning Torso som ses i ett avlägset fjärran.


Fasaner finns det gott om. Här träffade jag på en som hade ett utseende som jag aldrig sett tidigare. Den har faktiskt liksom horn baktill på huvudet. Jag tror att den har denna prydnad för att imponera på honorna. Vad gör man inte för kärleken? Det är nog den finaste Fasan jag fått in i kameran.


Då Fasanens utseende ju är ett vårtecken fick jag just i morse se ett annat vårtecken som kommer här. Det är nästan så jag blir tveksam om det kan vara så att en fågelunge redan kläckts så här i slutet av mars. Det kan vara en kråka eller liknande som försett sig med innehållet i ägget. I så fall är det en världsmedborgare som inte fick födas.Nu dröjer det ett par månader innan jag gör ett nytt inlägg på min blog.

1 kommentar:

  1. Jättebra bilder och texten likaså.
    Man riktigt känner vårkänslorna i bilderna.

    Kram Majsan

    SvaraRadera