lördag 17 december 2011

Rundvandring i hamnbyn

Förra helgen var det ett härligt väder. Det var nämligen STORM. Du uppstår oväntade scener som det går att göra en liten berättelse av. Jag står på piren i hamnen och ser på avstånd en kvinna med kopplad hund. Jag står med ryggen mot regnet och vinden och det mesta av kameran i skydd av jackan. Hon passerar bakom mig på väg ut på piren. "Härligt väder" säger hon och travar vidare utåt. Jag tänker att det här blir intressant - och det blir det.Hon och hunden går längst ut till pirens spets och vänder tillbaka....... Intressant igen!

Vattnet slår över pirkanten ideligen och med kamerans hjälp får jag en bild av rinnande vatten som ögat normalt inte hinner uppfatta, men med kameran får jag hjälp.Det kommer inte flera damer på piren så jag går bort mot båtklubbens hus. På balkongen i någorlunda lä står tre påpälsade personer och spanar med tubkikare efter fågel.
Eftersom jag emellanåt också gör det, går jag upp till dem för att kolla läget. Jodå - hit blåser det in en del havsfåglar. Detta är en bra skådarplats. Precis lämpligt kommer det in en Tordmule i hamnbassängen, som ser ut så här.


Jag beslutar att vandra vidare men innan jag lämnar hamnen, tar jag en bild på infartsfyren som trots att det är dagsljus, har den röda topplampan tänd. Tittar man noga ser man regnstänken mot den svarta dörren.

Inne i byn träffar jag på en svärm sidensvansar i en havtornsbuske, vilken de håller på att plundra. På gatan finns en vattensamling som fåglarna använder för att både bada i och dricka ur. De är inte stilla en sekund.Våta och kalla fotografer är inte så trevliga, varför jag nu återvänder till hemmabasen för lite rehab.


1 kommentar:

  1. Vad skojigt att du hittade mitt inlägg om tavlan och kommenterade. Vi har undrat över den. Gillar tavlan väldigt mycket.

    SvaraRadera