söndag 28 maj 2017

Mycket fågelbilder

                                                                                                                            2017 05 28


Som rubriken säger blir det mycket fågelbilder. Som du kanske kommer ihåg visar jag i bloggen endast de bilder som jag skulle sparat i mitt eget fotoalbum. Det är nog inte många som gör album längre. Jag har vant mig vid den här formen och fortsätter så.

----------------------------------

Jag börjar med nio stycken bilder från en ömsint situation. Den försiggår mellan två Gråhakedoppingar. Det är inget försök att ge människans perspektiv till djuren, men jag fick ändå en viss känsla när jag såg vad kameran registrerat.

De simmade emot varandra lite som av en händelse. Jag tror att honan ligger närmast kameran. Det är som om hon tittar över axeln på hanen och tänker - det är nog ingen som ser oss nu.


Därefter börjar samspelet.


Nej nu är det slut med kuttrandet. Nu kommer du med och bygger färdigt boet så det blir klart någon gång.---------------------------

Nu lyfter jag för att visa flera andra fågelbilder.
Det här är en ung skrattmås. Jag har sett den uppträda under en tid. Det har slagit mig att den flyger på ett annorlunda sätt än de andra måsarna. Den har vingarna mera utbredda än de andra måsarna och den hänger så konstigt med ett ben, som du kan se.


Måsen har bara ett ben. För att balansera använder den vingarna mera än andra måsar gör.


Här flyger hane och hona  Vigg.


Den här Fasantuppen tyckte att jag kom för nära, så den klöv näbb.


Nu tar jag med dig till andra marker. Den första som visar sig är en drillande Storspov. Ursäkta grässtrået. Som tur är inverkade strået inte på sången.


 ------------------------------

Brushanarna spelar intensivt den här tiden på året. Är man lite försiktig kan man få bli åskådare till sällsynta skådespel. Hela spelet är i scensatt av individen på nästa bild. Det är nämligen en Brushane hona. Det är alltså henne allt handlar om. Hannarna utför fantastiska saker och det kan stå flera honor bredvid  och bara vänta.


Här följer några bilder som visar hur Brushanarnas spel kan gå till. Jag får konstatera att de mest avancerade turerna med hopp och liknande, har jag inte lyckats få några bra skarpa bilder på.I gräset en bit ifrån håller ett par Sångsvanar på att äta gräs. De blir färgade av det pollen som finns i vattnet.
Hej så länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar