söndag 9 april 2017

Bilder innan våren kommer för långt.                                                                                                                2017 04 09


Jag har gått ner till sjön en tidig morgon för att fotografera fågel. Då får jag se detta scenario. Solen stiger upp över sjön. Det är mäktigt! Det blir en fin dag när molnen har lättat och vinden har lagt sig. Bilden är tagen 04.41.
När dagen har kommit igång ser jag Ormvråken spana ut över sina domäner. Den har bra överblick över landskapet under. Den flyger nog på 200 meters höjd.
Därifrån ser vråken den vackra Gladan som sitter i trädet vid kanten av ängarna. Gladan ger emellanåt luft åt det ljud den använder för att kalla på sin partner.
Högre upp i samma träd sitter herr och fru Stare och solar sig. De undrar nog vad det är för en underlig Stare som sitter fem meter under dem.
Vid kanten av våtmarken kliver en från södern nyligen anländ Storspov. Den bryr sig inte om att den blir våt om fötterna.
En hane Knipa spanar efter en hona för att den skall kunna starta sitt vårspel som den visar genom att stänka vatten med simfötterna och att ideligen böja huvudet bakåt för att verka attraktiv för den tilltänkta honan. Lycka till!
Fru Sädesärla tittar lite förskräckt på mig. Hon letar efter en bra plats för sig och sina ungar.
Här är en som redan har lagt sig strategiskt för att bevaka vattnet utanför boet för Grågåsen.
Det gamla strävsamma paret Gråtrut vill också vara med på bild.
Unga fröken Bergfink är lite misstänksam.
Nu har Kungsfiskaren med den stränga blicken fått upp en fisk. Skall jag äta den själv eller skall jag ta hem den till ungarna? Sanningen är nog den att den sväljer bytet och sedan hostar upp fisken till ungarna när den kommer till boet. Vet du möjligen var boet ligger? Jag skulle gärna vilja veta var det är.
Jag avslutar med en bild på en av grannarna i kolonien. Han har skaffat en fin traktor som han kan köra trädgårdsavfall med. Han är väldigt glad och stolt över sin maskin. Han bara sitter i den och njuter. Han kör inte! Han sitter och lyssnar på P4 i lurarna  -  och  -  TRIVS. 
Hej så länge.3 kommentarer:

 1. Ännu ett vackert fotoreportage. Må gott och njut av påsken! /Kåre S

  SvaraRadera
 2. Hej Kåre. Inte nog med att du delar ut björnkramar du är vänlig dessutom!! Glad påsk.

  Gillis

  SvaraRadera
 3. fin bild på Gladan som återger den eleganta fjäderdräkten.

  SvaraRadera