lördag 31 oktober 2015

Längs kusten av ÖresundEn dagsutflykt för att kolla om det finns fåglar att se även idag. Vi kör längs Öresund och gör fem tillslag för att undersöka detta. Bilden längst upp vill bara visa hur dagen ser ut och hur kusten ser ut idag.

Finns det något att se överhuvudtaget? En av expeditionsdeltagarna tittar efter.


Vi ser en nästan alldeles svart fågel. Vi tror att det är en korsning mellan två olika typer av and, men den är vacker med sin svarta färg.


Tittar du noga kan du se att den har två extra ögon alldeles vid roten av näbben.

En snäppa blir så rädd för oss inkräktare att den gömmer huvudet i vattnet.


Finns det flera fåglar att skåda åt det här hållet?


Jo, jag tycker jag ser en.........Är det inte en Storspov så här sent på året.......Och där är en ung Skrattmås som speglar sig fint i vattnet.


Om inte vattnet hade varit så spegelliknande hade bilden inte blivit lika bra.

Jag kollar vidare här borta om jag får se något annat.


Jo där är en Gräsand. Och har du sett?? Den har inga tänder. Hur kan den då tugga maten?När man vandrar i strandkanten kan man få se en del vackra detaljer. Skal av mussla och avtryck av fågelfötter......


Där är ju en gräsand och den är alldeles vit. Den tvättar sig nog med Surf?

När jag för ett ögonblick tittar in mot land så sitter där en Kaja. Den är så snygg att den får vara med bland sjöfåglarna.


När jag vänder blicken mot havet så sitter där en Silltrut på en sten. Vinden gör att fjäderdräkten blir uppburrad, bara för att det skall bli en fin bild.Jag ser att det finns vilda fyrbenta djur här också. Här är ett spåravtryck av en räv som gått här. Den är ovanligt stor för sin art. Foten är stor som min handflata ungefär. Den räven är nog inte att leka med!I en liten göl har några andungar glömt sig kvar. Hur skall det gå för dem, frågar jag mig, när det är så här sent på året?


Här får du en bild på ett par väldigt vackra fåglar. Det är Gravänder. De är skygga och inte lätta att komma nära.


Det blir en bild på en annan av deltagarna i dagens expedition. Hans enda uppdrag är att bära på den tunga utrustningen. Vill han inte det får han inte följa med på expeditionerna. Han får också vara med oss ledare när vi tar paus och dricker kaffe och äter smörgås. Egentligen skulle han visas på en liten bild bara för att visa vilken skillnad det är på folk och folk.I strandkanten går det en individ och speglar sig i vattnet. Det är en Tofsvipa.


Långt om länge kommer vi äntligen fram till den plats där vi skall få kaffe. Utsikten i motljus ser ut så här.


Efter kaffet kör vi hem igen. Men bara för att du hängt med så här långt så får du ett par bonusbilder.
Båda är tagna på min kolonilott. Håll till godo!Hej så länge!

1 kommentar:

  1. Tack Fotosofen! Ja Naturen har alltid mycket att erbjuda, året om.
    Men lite sämre med belysningen så här års.
    Hälsningar Håkan

    SvaraRadera