fredag 15 oktober 2021

Kustfiskare

 


Det här blir en bildberättelse om en kustfiskare i

Barsebäcks hamn.


Först kommer det några bilder från

hamnmiljön.


In från ett dimmigt Öresund kommer en liten båt med två personer ombord.När båten har lagt till ser jag att passagerarna är man och hustru.

De har varit ute för att ta upp sitt fiskenät som legat i sedan igår. Egentligen är det två nät om 180 meter vardera, alltså 360 meter totalt.


Fiskaren börjar omgående att ta ut fångsten från nätet.


Det är en havsöring.


Tyvärr hann jag inte med i detta skede. Fågeln är en ung ejderhona som satt fast i nätet och som lösgjordes från nätet och fick simma iväg.


Det är inte ovanligt att fåglar har fastnat i nätet. Den här gången gick det bra och fågeln kunde leva vidare.


Ibland är det Storskarv som har fastnat och då är det genast besvärligare att ta loss den. Lever den är den väldigt ilsken och bits. Fiskare Grundén visar en rulle silvertape som han sätter runt näbben på fågeln för att undvika att själv bli skadad. Han heter nog inte Grundén men det står så på hängselbyxorna så jag kallar honom det.


Så startar han med att rensa ur näten.


Det tar sin lilla tid att rensa 360 meter nät.

Det finns även små krabbor som sitter i nätet. De slängs tillbaka i vattnet.


Den här fisken är en skrubba. När krabborna hittar en fisk som fastnat i nätet, börjat de att försöka äta på skrubban och det uppstår skador på fisken.Så här ser en oskadad skrubba ut.Makrill kan också komma med.

Hej så länge.
5 kommentarer:

 1. Hej inponerande bilder på Kustfiskarna Blev det fisk till mida också Gillis Snyggt jobbat. Torbjörn

  SvaraRadera
 2. Hej. Tack för uppskattningen! Nej det var stekt fläsk med löksås till middag idag. Kalasmat för en Fotosof

  SvaraRadera
 3. Mycket trevliga "reportage" om både kustfiskarna och antikvariatinnehavaren i Eslöv. Bravo!!

  SvaraRadera
 4. Tackar. Du är en trogen beundrare. Tusen tack!

  SvaraRadera
 5. Äntligen har glädjen och lyckan i mitt förhållande återställts, min före detta älskare återvände hem igår efter 2 års äktenskapsseparation. Jag har aldrig trott att kärleksmagi skulle kunna fungera så bra för att få tillbaka min man snabbt, jag ger det bara ett försök eftersom jag hör så många människor prata bra saker om Drigbinovia kärleksmagiker, de senaste veckorna har jag använt kärleksförtrollning tidigare och ingen funkar för mig. Men tills jag stöter på Drigbinovia försäkrar han mig att han kommer att göra alla kärleksförtrollningar å mina vägnar för att få tillbaka min före detta älskare. Jag följde noga hans instruktioner, att min älskare Paul kommer tillbaka till mig inom 3 dagar, jag har försökt så många sätt att be min man om ursäkt för att förlåta mig för att jag varit otrogen mot honom en gång tidigare, han fick reda på att jag har varit otrogen mot honom och sedan han lämnade hade vi två barn tillsammans som en familj. Jag har försökt så många sätt att få hem honom men ingenting fungerar. Tills jag stötte på Drigbinovias e-postblogg online eftersom detta av en kvinna från Kanada delade hans whatspp-kontakt +12162022709 och Email doctorigbinovia93@gmail.com Jag skickar bara ett meddelande till honom för att hjälpa mig att få tillbaka min före detta älskare. Jag gav Drigbinovia både min och min älskare bild och namn och det var allt han bad om. Strax efter andra dagen fick jag ett telefonsamtal från min älskare Pau och han ber om ursäkt och lovar mig att han kommer hem i helgen, jag sa ok och jag väntade på honom, igår kom han tillbaka hem som Drigbinovia lovade mig. Jag är väldigt glad över att ha honom tillbaka med mycket kärlek och omsorg mer än någonsin tidigare. Jag tror att det är rätt för mig att dela denna fantastiska goda nyhet här så att den kan motivera och hjälpa andra att hitta en lösning för att återförenas med en trasig kärlekspartner idag. sant det fungerar för mig här. Jag tror att det kommer att fungera för dig också.

  SvaraRadera