söndag 16 juli 2017

Passagerare ombord.                                                                                                                         2017 07 16

Ett rykte gick genom staden att det fanns ungar hos Skäggdoppingarna nere i sjön. Det gjorde, att jag tog med mig kameran och gick för att kontrollera saken. Mycket riktigt - där fanns nya fågelungar att beskåda.Här finns det fripassagerare.
Som du ser är både hanen och honan på plats.
Här kommer hanen med fisk.Eller något annat lämpligt ätbart.

Det verkar som om det är pappan som står för maten och mamman för transporten. Går det att få ut något från mammas näbb, kanske?
-----------------------------------


Härom morgonen när jag tittade ut från min kolonilott fick jag se något som växte upp ur marken. Den där kullen fanns inte i går kväll när jag gick och lade mig.Kullen växte och växte och till slut var den helt uppe i luften.
Kullen har ju passagerare ombord också, fast en annan typ på passagerare än fågelungar. Människoungar?
Nästa morgon var det dimmigt. Men det fanns en ballong även i dag. Också den hade passagerare ombord.Det blev klarare undan för undan. Det var en annan ballong än i går. Men passagerare fanns det även i dag.Efter en stund bröt solen igenom och då blev det så här fint.
Jag och Råkan blir kvar på marken. Råkan går och söker något att äta. Hon är inte särskilt avundsjuk på passagerarna där uppe i luften. Hon kan ju enkelt flyga upp till samma höjd som ballongen har. Själv får jag hålla mig på marken på min kolonilott, tillsammans med Råkan.Men i tanken kan jag ju föreställa mig att jag kan ta det egna flyget och flyga mot nya bilder.Hej så länge.

1 kommentar:

  1. Tack för titten, alltid roligt att se på andras bilder.
    Jag har satt in lite fina björnbilder på Facebook om du är nyfiken.
    Hälsningar Ronny

    SvaraRadera