onsdag 20 juli 2016

Fågelbilder mitt i sommarenDe bilder jag lägger ut här är tagna vid lite olika tillfällen under våren och försommaren. Jag kommer att försöka få lite nya bilder tagna nu och de här bilderna blir kanske lite omoderna till längre fram mot hösten. 

Den här Skrattmåsen satt fint och hade näbben öppen. Knäpp i rätt ögonblick så har du bilden.
En storspov som dels sjunger sin fina trall (Jag fick höra hela sångstycket, men det syns inte på bilden) Dessutom vilar den sitt ena ben från att bli överbelastat.
En Gulärla som tittar på en ofruktsamma marken: Finns det inget att äta här?
Sädesärla har vi alla sett mycket av. Den här kom med för att den satt bredvid det röda handtaget som blev en extra färgklick.
Moderlig omvårdnad tycker vi alla om, både att få del av samt att titta på.
Detta är en Gräsand som vill ha allt ljus på sin son. Herr Bo-G håller inte helt med om att honan på bilden ovan är en Gräsand.  Hon saknar den blå teckningen som syns tydligt på denna bild.Naturens lagar fungerar ju någorlunda lika för alla varelser. Här råkade jag vara på plats då naturlagen fungerade hos den här Gråhägern.
Det är ingen naturlag som säger att Vitkindade gäss flyger tillsammans med helikoptrar. Jag råkade vara på plats också då ett sådant tillfälle kunde dokumenteras.
Några Ejderhanar på väg ut över Öresund en stilla försommarmorgon. Jag unnar alla att få vara med om en sådan morgon.
En sådan morgon finns det också Gråtrut som visar upp sig mot den blå himlen.
Detta är en av mina favoritbilder. Det är en Skärfläcka som påpassligt kliver över det vita skummet, just lagom för att jag skall få en fin bild. Näbben är öppen och den visslar på sina ungar som befinner sig till höger i bild. Tittar du noga så ser du fågelns tunga. Tack för att du poserade.
Detta är en Vattenrall som smyger omkring i vassen. Den är säker medveten om att den speglar sitt fördelaktiga utseende i vattnet.
En Gråtrut har lyckats fånga en guldfisk på ett centralt ställe i Lund. Den jobbade flitigt med att bärga sin fångst. Fisken är ju så stor att Truten omöjligt kan svälja den hel.
Men Trutens glädje blir inte långvarig. En annan hungrig fågel kommer glidande. Det är en Gråhäger och den har betydligt större näbb än Gråtruten. Truten tar några steg åt sidan för den är medveten om att den nu är i underläge.
Det gick som jag trodde. Hägern tar hand om fisken. Den drog sig undan in i buskaget bakom varför jag tyvärr inte fick se hur dramat slutade. Jag har dock flera bilder på att Hägern också har svårigheter att svälja den stora guldfisken.
Hej så länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar