onsdag 30 september 2015

In i dimman!


Varje morgon

när jag har ryktat, kammat och mjölkat Rosamunda som du ser här på bilden och jag har tur, får jag ge mig ut för att hämta hem dimmiga bilder från omgivningarna runt min kolonilott. Jag gillar dimma för den ger fina effekter, som jag inte lyckats hitta i något redigeringsprogram.

Här en bild att starta med som förutom dimma har strömmande vatten och begynnande höstfärger.Längre bort finns det strömmande vatten och sådant är alltid trevligt.


Det är tidigt på morgonen och ljuset har ännu inte fått någon styrka. Svagt ljus och dimma samarbetar.Bakom nästa krok av stigen träffar jag på en överraskning. Klockan är ju inte mycket, men det är andra som är vakna också.Den fiskande mannen hör mig inte för det brusar från forsen strax bredvid.

Ovanför backen en bit längre bort blir jag observerad. Vad vill du här så här dags? tycks de säga.


Jag fortsätter att söka dimmiga bilder.


Solen håller på att arbeta sig upp. Kommer jag att hinna med det jag tänkt innan solen står för högt?I de här byggnaderna har det tillverkats krut för mycket länge sedan. Därav har huset fått sitt namn.Solitära träd utgör alltid en lockelse för mig.


Träd i ordnade rader är också trevliga. Titta här bara.Det kan möjligen gå att gissa sig till i vilken del av landet jag rör mig.


Träd går att ordna i andra ordningar också.Det finns personer som inte får lov att bo på kolonilott som jag gör. De bor så här i stället.
Jag måste säga att det ser trevligt ut med en kerub mitt i dammen framför huset. Jag skall fundera på om jag inte kan göra något liknande framför min stuga.

-----------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. Hej Gillis!
    Trevligt att kika på dina bilder.
    Tycker jag känner igen miljöerna du fotat i.
    Ronny

    SvaraRadera