tisdag 7 april 2015

SvanarNu när våren är i full gång kommer det en massa svanar simmande in i min dator. Jag visar dem i bloggen utan mycket kommentarer. Ni kan se att omständigheterna varierar en hel del. Bilderna blir inte lika, beroende på ljuset framförallt som är olika från gång till gång.Svanar är vackra fåglar. De ser mäktiga ut. De är också tacksamma att fotografera för de är inte så svåråtkomliga.


Kommer de flygande parvis kan det bli riktigt fint. Men det gäller att stå på rätt ställe flygriktningen. Jag frågar alltid först: I vilken riktning kommer ni att starta och när lyfter ni?


Då och då ber jag att de skall flyga i en bra vinkel mot solen. Här kommer en  av dem på rätt höjd för att få sin egen skugga på vingen.


Ibland vill en och annan ha ett porträtt av sig själv för att visa upp för frugan . Jag fixar till det genast.Det finns de svanar som fjädrar sig för damerna och då kan det se ut så här. Titta på glimten i ögat!


Nu på våren är det ganska vanligt att den manlige grannen blir för närgången mot en dam och då gäller det att jaga bort inkräktaren. De kommande tre bilderna visar hur det går till.

Men så finns det även en "Tjuren Ferdinand" bland svanarna också. Den kan se ut så här:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar