onsdag 25 februari 2015

Utsikt från min jordlottDet som syns på bilden som är överst, är utsikten från fönstret på min kolonilott. Inte så tokigt, va? Tänk lyckan, att få äga en jordlott med den utsikten!

Om du går fram till krönet på backen långt bort mot vattnet och tittar ner så finns det en egen liten värld där nedanför. Där finns bland annat en fågelpark och en liten hamn. De bilder jag visar den här gången kommer alla därifrån.


Vackra tamduvor mot en blå himmel syns nästan jämt.

En Gråhäger finns också till påseende!


Jag trodde inte att hägrar trivdes i julgranar men ack så fel jag hade. Han gillar nog morgonsolen.

Nästa fågel är en vacker simand som ryktet säger att den har rymt från Ryssland. Jag vet inte säkert för jag kan inte ryska och anden kan inte svenska.


Anledningen till hans ansiktsfärg (och ända ut på näbben) är att han är så arg på Putin att han inte kunde stanna kvar längre i Moskva. Det blev på något sätt svårt att andas i en luft fylld av lögner. Jag tror att det är många som förstår honom.

Här finns också fru Vigg. Hon är lite blyg och vill försvinna snabbt.


Herr Vigg däremot stannar gärna kvar och visar upp sitt vindrufsiga hår.På planen ner i hamnen ligger min båt, i något som skulle kunna betraktas som ett sorgflor.Jag skall börja göra i ordning henne snart. Risken är att det kommer en massa fotomotiv i vägen, vilka måste betraktas noga. I så fall kan det komma att  inträffa någon liten förskjutning i tid. Men då får jag väl "bryggsegla" i år också. Vi är ju några som brukar vara nöjda med den typen av sjöfart.

I hamnen finns en pytteliten bensinstation där man kan köpa bränsle till sin motorbåt. Bensinstationen heter Motlut vilket även är namnet på den bensin  och olja som säljs. Den marina anknytningen framgår ju klart av bilden.Här finns också en fiskaffär. Den är inte öppen just nu för fiskhandlarens fru håller på att göra i ordning dagens fångst som hon tagit hem utan medverkan av fiskhandlaren. Hon har själv flått dagens fångst och skall strax öppna fiskaffären.Butiken har en låg profil så här dags på dagen men vänta bara tills den färska fisken kommer. Då vimlar det av husmödrar som vill ha fisk till dagens kok.
Fiskhandlaren själv är inte på plats. Han är mera intresserad av häst än av fisk. Han rullar omkring med häst och sulky ute på slätten och är inte så glad i fotografers påträngande sätt. Han är väldigt misstänksam mot mig också. Titta bara!


När jag fått känna på den blicken går jag hem till min jordlott för att försöka komma i balans igen.

Som hjälp för återhämtning tittar då på en bild jag tog i somras i den lilla dammen jag har på min kolonilott. Titta själva får du känna vilken avslappnande inverkan en mamma Storskrake med barnaskara har på dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar