söndag 25 januari 2015

Fågelräkning


Jag vill påpeka att Fotosofen har vuxit till sig. Efter konsultation med Herr U. har bloggens namn omformats till www.fotosofen.se . Kanske märks det ingen skillnad för dig, men jag har lyckats övertala mig själv att så skall det vara.

----------------------------------------------

Det här veckoslutet skall vi "räkna fåglar runt husknuten" har någon kommit på. Inte så dumt och att räkna fåglar har blivit väldigt populärt. Alltså gav jag mig i väg till Herr T:s trädgård tidigt idag.


Om du har lust, kan du räkna Stararna som ligger i huvudet på bloggen, för det är just Starar.

Flera av de fåglar som finns med här är av samma art. Variationen av arter är begränsat så här års.
Jag har gjort som så, för att den här bloggen skall vara trevlig både för dig och mig, har jag varje
gång jag räknat till 20 individer av samma sort vid just det tillfället, knäppt en bild. Med lite enkel matematik kan du nu räkna ut hur många fåglar jag har sett idag när du räknar antalet bilder. Kul, va?


Koltrast 


Turkduva


Koltrast hona

Koltrast hona


Koltrast hane


Koltrast hane


Koltrast hane

Plötsligt kom det en fågelräknare till promenerande. Det är kul att man kan dela ett gemensamt intresse med andra personer. Han hade inte sagt till att han skulle komma men det var roligt ändå. Han kanske var ute mera för att beräkna vilka smaker han skulle ha på middagsmaten; Vad smakar Turkduva? Är det godare med Rödhake? Vad vet jag.

Det blev dock ganska tomt på fåglar ett tag så jag kunde pusta ut och börja beräkna  min fågelskörd hitintills.


Efter en stund kom dock fåglarna tillbaka. Här kan du se.....


Rödhake

Jag kan inte skilja på hane och hona så det får räcka med namnet. Detta är en mycket trevlig fågel som har en vacker sång, även på vintern. Den är skygg. Man kan förstå varför den fått sitt namn.


Koltrast hane


Rödhake


Koltrast hona


Rödhake


Koltrast hanePilfink


Rödhake


Koltrast hona


Koltrast hane


Tyvärr avvek min kamrat mot staketet och jag förstod att vår samvaro var över. Jag är ändå tacksam för att han kunde sitta med mig och räkna i en hel timma utan att på något sätt störa vare sig fåglar eller mig. Naturen är förunderlig. Så här såg han ut när han lämnade mig. Snygga morrhår har han.


Eftersom mina fötter nu var isbitar och jag var medveten om att hustrun höll på att baka rulltårta och småkakor hemma, tyckte jag att jag skulle infinna mig bland bakningens smakprover.

1 kommentar:

  1. Snyggt det tar se med Rödhaken var finn.Skogsmulle

    SvaraRadera