lördag 6 september 2014

VARFÖR????VARFÖR finns det inte någon från religiöst håll, som tar till orda mot det övervåld som pågår i stora delar av Mellanöstern? Det finns mängder av religiösa ledare i alla religiösa samfund. Har inte de till uppgift att fostra svaga människor i hur de skall leva? Ingen religiös ledare säger, så vitt jag vet, något. Islam har säkert många "starka" ledare som borde kunna ta till orda mot allt som sker. Vi hör inte ett ord om dessa ledares (eller svenska ledares) inställning och förhållningssätt mot alla abnormiteter som rapporteras. Har religionens roll övertagits av Nato och EU? Är alla tänkbara lösningar militära eller politiska? Finns det inte längre civilkurage hos vare sig vanliga människor eller präster?
Det görs dagligen massor av rapporter i vanliga medier om allt bestialiskt. Man hör aldrig någon från kyrkligt håll säga något mot det som sker. Har religionen spelat ut sin roll helt och hållet? Varför denna tystnad?
----------------------------------------------------

Nu kommer ett annat varför. Varför inte Landskrona?

Landskrona är en fin stad. Bland annat har man ett tjusigt gammalt vattentorn:


Varför byggs det inte sådana tjusiga konstruktioner numera?

Nej numera ser överdelen på det nya vattentornet ut så här:


Detta är den moderna konstruktionen som säkert fungerar bra. Men i min bedömning av arkitektur, får det gamla tornet många flera poäng. En nackdel med det nya tornet är, att det står placerat på ett sådant sätt att jag inte kan få med hela tornet på en bild. Det måste bli två bilder eller jag får skaffa en annan kamera.


Nu sitter det en ynklig liten gubbe på en av stenarna i bildens nederkant. Varför sitter han där och förstör min bild? Han gillar troligen stridsvagnshinder. Han ser sån ut, tycker jag, eller vad säger du?

Landskrona har en stilig byggnad till som ni inte får se nu. Det är Citadellet som också är så stort att jag måste ta flera bilder för att få med allt.(Ny kamera alltså). Vill man gå in i Citadellet när det är visningar där, vänder man sig till mannen i kuren du ser på denna bild, detta för att köpa en entrébiljett till begivenheterna där inne.


Denne vaktmästare har suttit här alltsedan Citadellet byggdes, vilket framgår av hans patina. Trogna medarbetare är värdefulla!

Som ni ser av nästa bild gillar folk i Landskrona att cykla. Sådan här glada cyklister översvämmar stan och de får ju i alla fall plats på en bild i min kamera.


Det trevliga med cyklisterna i Landskrona är att alla har tävlingscyklar, alltså cyklar med "bockhornsstyre" och smala däck (slicks, har jag lär av Janne). Det ger dem tillåtelse att aldrig cykla på cykelbanor utan de får köra mitt i gatan, vilket de är väldigt nöjda med.

Landskrona har flera väldigt fina och välskötta koloniområden. Om jag minns rätt är det sju stycken olika. När ni åker till Landskrona nästa gång så passa på att besöka dessa områden. Här är en bild.


Staden har placerat ut en hel del statyer och installationer i parkerna. De två som jag visar här finns alldeles utanför Konsthallen. Den första är en bild på en Landskronadam, sådan som cyklisterna i stan vill att damerna skall se ut. Men detta utseende stämmer inte in på alla damer jag sett.


Efter mitt besök där senast gjorde jag en skrivelse till styret i Landskrona om att de skulle skaffa lite mera bekväma parkbänkar. Den här typen av installationer kan ju inte locka så många besökare:


När jag tröttnat på installationer, gick jag ner till stranden för att se om jag kunde få se en skymt av ön Ven. Och se - det kunde jag, bortom alla fåglar som trängdes på stenbarriären.


Så; Varför inte Landskrona och Varför inga argument från kyrkliga ledare?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar